Zin om een verassing voor je vrienden of familie op tafel te zetten? Probeer dan deze chocolade-perencake. Wij beloven je dat dit dé perfecte manier is om indruk te maken!

Ingredienten

12
Porties

Cake

  • plantaardige olie, om in te vetten
  • 250 g speltbloem
  • 200 g kokosbloesemsuiker
  • 1 el maïzena
  • 2 tl baksoda
  • 1 tl zeezout
  • 50 g rauwe cacaopoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille-extract
  • 400 g peren, gepureerd
  • 100 g pecannoten
  • 2 kleine rijpe peren, geschild met het steeltje eraan

Benodigdheden

  • blender of staafmixer
  • bakpapier
  • cakeblik

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een vel bakpapier in met wat olie en bekleed het cakeblik ermee.

Doe de speltbloem, de kokosbloesemsuiker, de maizena, de baksoda, het zout, het rauwe cacaopoeder, de kaneel en het vanille-extract in een kom en meng goed.

Voeg de gepureerde peer toe aan het beslag in de kom. Hak de pecannoten grof, doe ze ook in de kom en roer het beslag goed door.

Zet de 2 kleine, rijpe peren rechtop in het cakeblik en schep het beslag eromheen. Zet het cakeblik in de oven en bak de cake in 40-45 minuten gaar. Je kunt controleren of de cake gaar is door er een houten prikker in te steken; komt hij er schoon en droog uit, dan is de cake goed.

Laat de cake 20 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en in plakjes snijdt.

Dit artikel komt van Living the Green Life 

Geef je waardering

18
Chocoalde-perencake
Green life logo