De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sushi-sandwich

Bij sushi-recepten denk je al gauw aan de rolletjes. Job en Perry laten zien dat je met het Japanse gerecht ook een heerlijke sandwich kan maken.

40 min kooktijd
Sushi-sandwich

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Bij sushi-recepten denk je al gauw aan de rolletjes. Job en Perry laten zien dat je met het Japanse gerecht ook een heerlijke sandwich kan maken.

Bereidingswijze

1. Spoel de rijst tot het water helder is. Bereid de sushirijst met 800 ml water en een snufje zout in de rijstkoker of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Snijd de komkommers in reepjes. Schil en snijd de bieten in dunne plakjes en vervolgens in dunne reepjes.

3. Snijd de garnalen over de rug iets open. Leg tussen 2 stukken slagersfolie en sla plat (bijvoorbeeld met de achterkant van een pan).

4. Snijd driekwart van de tonijn in brede repen. Verhit een koekenpan en schroei de tonijnrepen rondom aan in de hete pan. Laat even rusten.

5. Snijd tartaar van de overige tonijn en maak aan met mayonaise, wasabi en sojasaus naar smaak.

6. Spreid de gekookte rijst uit over een wijde schaal en laat afkoelen.

7. Besprenkel de rijst met de sushiazijn. Schep om, totdat alle korrels mooi glanzend zijn. Laat afkoelen.

8. Snijd de geschroeide tonijn in mooie plakjes.

9. Presenteer de norivellen, rijst, biet, komkommer, gamba-sashimi, tataki (geschroeide tonijn), tonijntartaar, sojasaus, wasabi, gember en furikake of sesam in verschillende kommetjes en schalen. Zet alles op tafel. Geef er een kom water bij om de sandwich te kunnen vastplakken.

10.Aan tafel: Neem een norivel. Maak je vingers nat en maak een vierkantje van rijst dwars op de gladde kant van het norivel. Doe er vulling naar wens op. Vouw de nori om de vulling heen en ‘plak’ vast met water. Halveer en eet met sojasaus of mayonaise, gember en wasabi naar smaak.

*TIP: Kijk op de viswijzer welke tonijnsoort wanneer verkrijgbaar (seizoen) en duurzaam is.

TIP: Je kan in plaats van rauwe tonijn ook tonijn uit blik nemen.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker