Deze pecantaart is om je vingers bij af te likken! Maak het geheel af met een dot slagroom of een bolletje vanille-ijs en je hebt gegarandeerd een feestje op je bord. 

Perry de Man

Ingredienten

8
Personen

  • 250 g patentbloem
  • 165 g boter
  • 50 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel gemalen gember
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 125 ml honing
  • 125 ml ahornsiroop
  • 1 eetlepel koffielikeur
  • 50 g slagroom
  • 200 g pecannoten
  • 1 eetlepel grof zeezout
  • Boter om in te vetten

Extra nodig

  • ronde bakvorm met een lage opstaande rand van ca. 24 cm doorsnede
  • keukenmachine

Bereidingswijze

1 uur en 30 minuten

Stap 1: 
Splits het ei, bewaar de eidooier. Voeg het bloem, 125 g boter, poedersuiker, de eidooier, gember, kaneel en het zout toe in een kom. Meng alles door elkaar in de keukenmachine en kneed tot een deeg. 

Stap 2: 
Vet de taartvorm in met boter en bestrooi met het paneermeel. Verdeel het deeg over de taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet afgedekt voor circa 40 minuten in de koelkast. 

Stap 3: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de bodem circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.  

Stap 4: 
Smelt de overige 40 g boter in een steelpannetje op laag vuur. Voeg de honing, ahornsiroop en koffielikeur toe. Laat het botermengsel circa 5 minuten afkoelen en voeg de slagroom toe. Meng goed door elkaar. 

Stap 5: 
Rooster de pecannoten in een droge koekenpan. Verdeel dan de geroosterde pecannoten over de bodem. Giet het botermengsel over de pecannoten. Zet de taartvorm terug in de oven voor circa 15 tot 20 minuten.  

Stap 6: 
Garneer de pecan taart met grof zeezout.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT GUILTY PLEASURES  

Geef je waardering

pecantaart
pecantaart