In Spakenburg valt er altijd wel iets te vieren. Waar je dan op trakteert? Dit prachtige Spakenburgs hart, bijvoorbeeld. Bakker Martijn deelt zijn recept.

Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Deeg

  • 125 g margarine
  • 1 tl zout
  • 120 g basterdsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 170 g bloem
  • 1 scheut water

Glazuur

  • 1 eiwit
  • 8 el poedersuiker

Extra nodig

  • bakpapier
  • keukenmixer
  • spuitzakje

Bereidingswijze

Totale tijd: 24 uur en 30 minuten

Deeg

Stap 1:
Meng in de keukemmixer de margarine, zout, basterdsuiker en de bakpoeder. Laat draaien totdat alles goed gemengd is. Zeef de bloem en voeg deze toe aan de keukenmixer en laat nog even goed draaien. Voeg het water toe en laat draaien tot een egaal deeg. Laat het deeg minimaal een uur maar liever 24 uur rusten in de koelkast.

Stap 2:
Verwarm de oven op voor op 200
°C. Bestuif het aanrecht met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 5mm. Snijd een hart uit het deeg en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bak het Spakenburgs hart in de oven in circa 5-6 minuten halfgaar. Laat het hart volledig afkoelen.

Glazuur
Roer het eiwit met de poedersuiker glad tot een glazuur. Schep het glazuur in een spuitzakje. Spuit met het glazuur op het hart een tekst of decoratie naar keuze.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

Geef je waardering

25
Zoet Spakenburgs Hart
Zoet Spakenburgs Hart (verticaal)