De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spakenburgs hart

In Spakenburg valt er altijd wel iets te vieren. Waar je dan op trakteert? Dit prachtige Spakenburgs hart, bijvoorbeeld. Bakker Martijn deelt zijn recept.

30 min voorbereidingstijd
1440 min kooktijd
Zoet Spakenburgs Hart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

In Spakenburg valt er altijd wel iets te vieren. Waar je dan op trakteert? Dit prachtige Spakenburgs hart, bijvoorbeeld. Bakker Martijn deelt zijn recept.

Bereidingswijze

Deeg

Stap 1:
Meng in de keukemmixer de margarine, zout, basterdsuiker en de bakpoeder. Laat draaien totdat alles goed gemengd is. Zeef de bloem en voeg deze toe aan de keukenmixer en laat nog even goed draaien. Voeg het water toe en laat draaien tot een egaal deeg. Laat het deeg minimaal een uur maar liever 24 uur rusten in de koelkast.

Stap 2:
Verwarm de oven op voor op 200
°C. Bestuif het aanrecht met bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 5mm. Snijd een hart uit het deeg en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bak het Spakenburgs hart in de oven in circa 5-6 minuten halfgaar. Laat het hart volledig afkoelen.

Glazuur
Roer het eiwit met de poedersuiker glad tot een glazuur. Schep het glazuur in een spuitzakje. Spuit met het glazuur op het hart een tekst of decoratie naar keuze.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker