De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Eton mess (roomdessert met fruit en meringue)

Meer lekkere recepten? Zoete Spruiten is vanaf 29 augustus verkrijgbaar bij de boekhandel en nu al te bestellen via Bol.com voor €17,99.

Verwarm de oven voor op 80 graden. Klop de eiwitten in een kom stijf. Voeg beetje bij beetje al mixend de kristalsuiker toe. Spatel als het mengsel mooi stevig is de poedersuiker erdoor.

25 MIN
Eton mess (roomdessert met fruit en meringue)
Roberta Pagnier

Bereidingswijze

Meer lekkere recepten? Zoete Spruiten is vanaf 29 augustus verkrijgbaar bij de boekhandel en nu al te bestellen via Bol.com voor €17,99.

Verwarm de oven voor op 80 graden. Klop de eiwitten in een kom stijf. Voeg beetje bij beetje al mixend de kristalsuiker toe. Spatel als het mengsel mooi stevig is de poedersuiker erdoor.

Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het ietsje uit tot 2 centimeter dik (zo droogt het sneller). Bak de meringue circa 2 uur in de oven.

Kook 200 gram van het fruit met 2 eetlepels citroensap en de twee eetlepels suiker tot een compote. Laat afkoelen. Klop de slagroom. Snijd of breek de meringues in stukken.

Maak het nagerecht à la minute op, zodat de meringue hier en daar nog een bite heeft. Schep driekwart van de meringues door de slagroom en verdeel over de borden. Lepel er wat van de saus over. Haal de sauslepel door het slagroommengsel voor een marmereffect. Bestrooi de achtergehouden meringuestukjes en garneer met het fruit.

Kinderen en eten, het blijft lastig zodra het geen pannenkoeken zijn of patat is. In Zoete Spruiten komen verschillende kinderen aan het woord en geven ze hun ongezouten mening over ingrediënten die de meeste kinderen niet lekker vinden, zoals witlof, spruitjes, vis en kaas. En wie krijgt die mening beter boven tafel dan Jochem van Gelder?

Jochem draagt de ongezouten mening van de kinderen door aan 24Kitchen-chef Roberta Pagnier, zelf ook moeder en in blijde verwachting! Roberta weet dus als geen ander hoe het is om voor kinderen te koken en elke aflevering bedenkt ze dan ook een oplossing voor het probleem: van een originele manier om te presenteren tot groenteburgers, en van pasta met spruitjes tot kaaswafeltjes. Ze kookt het traditionele gerecht op een andere manier, geeft tips hoe je lekkere kidsproof gerechten maakt en wat hierbij helpt.

De kids gaan samen met Roberta & Jochem aan tafel en vellen vervolgens hun oordeel over het “nieuwe” gerecht. Of ze enthousiast zijn zie je elke week in Zoete Spruiten.

Benieuwd naar de recepten? Je vindt ze hier!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker