Meer lekkere recepten? Zoete Spruiten is vanaf 29 augustus verkrijgbaar bij de boekhandel en nu al te bestellen via Bol.com voor €17,99.
Verwarm de oven voor op 80 graden. Klop de eiwitten in een kom stijf. Voeg beetje bij beetje al mixend de kristalsuiker toe. Spatel als het mengsel mooi stevig is de poedersuiker erdoor.
Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het ietsje uit tot 2 centimeter dik (zo droogt het sneller). Bak de meringue circa 2 uur in de oven.
Kook 200 gram van het fruit met 2 eetlepels citroensap en de twee eetlepels suiker tot een compote. Laat afkoelen. Klop de slagroom. Snijd of breek de meringues in stukken.
Maak het nagerecht à la minute op, zodat de meringue hier en daar nog een bite heeft. Schep driekwart van de meringues door de slagroom en verdeel over de borden. Lepel er wat van de saus over. Haal de sauslepel door het slagroommengsel voor een marmereffect. Bestrooi de achtergehouden meringuestukjes en garneer met het fruit.
0 reacties