1. Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak hierin het stoofvlees op hoog vuur bruin.
2. Bak de spekreepjes mee.
3. Voeg de tomaten erbij en bak even mee.
4. Snijd de wortels in stukken en voeg toe aan de pan.
5. Voeg de Provençaalse kruiden toe. Pel en snijd de knoflook en voeg ook toe.
6. Pel en snijd de ui in halve ringen en doe in de pan.
7. Voeg de kaneelstok, laurier, sinaasappelschil, kruidnagels, de rode wijn en 400 ml water toe.
8. Bestrooi met zout en flink wat peper. Schep om, doe het deksel op de braadpan en stoof het vlees op laag vuur in 2,5 uur gaar op het vuur. Of zet in de oven op 100°C, minimaal 2,5 uur, maar liefst de hele dag.
9. Verwarm als het stoofvlees klaar is de oven voor op 200°C.
10. Meng het volkorenmeel, de baksoda, de specerijen en zout in een kom. Voeg de karnemelk toe, meng met een vork en kneed tot een deeg.
11. Kneed het deeg op het met bloem bestoven werkblad kort door en vorm tot een ronde bol. Kerf een groot kruis in de bovenkant en bestrijk met melk.
12. Bak het brood op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in 30 minuten gaar, of bekleedt een braadpan met bakpapier en bak je brood in de pan in de oven. 13. Breng het stoofvlees evt. op smaak met meer zout en peper. Serveer de stoof met dikke sneden brood.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties