De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hotdog-hondjes

Deze superschattige hondjes zijn de perfecte kindertraktatie. Rudolph deelt zijn gezellige recept.

285 min kooktijd
Altijd feest! hotdoghondjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze superschattige hondjes zijn de perfecte kindertraktatie. Rudolph deelt zijn gezellige recept.

Bereidingswijze

Broodjes

Stap 1: 
Meng alle ingrediënten behalve de boter in de kom van de mixer met de deeghaak. 

Laat op lage stand 4 tot 5 minuten draaien.  

Stap 2: 
Maak boter soepel en elastisch door er voorzichtig met een deegroller erop te slaan. Voeg dan in op medium snelheid de boter in vier delen toe aan de kom van de mixer. Meng tot een soepel en elastisch deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 2 uur rijzen op kamertemperatuur. 

Tip van Rudolph: 
Je kunt het deeg ook een dag van tevoren maken en het deeg een nacht in de koelkast laten rijzen. Laat het deeg dan 20 minuten op temperatuur komen voordat je het verdeelt in bolletjes. 

Stap 3: 
Verdeel het deeg in 10 stukjes en rol ze tot mooie bolletjes. Rol ze vervolgens tot puntjes en laat ze afgedekt met plasticfolie 2 uur rijzen zodat ze zijn verdubbeld in volume. 

Stap 4: 
Meng een ei met een scheutje melk en bestreek de puntjes. Bak voor 20 minuten op 175 °C. Besprenkel de afgebakken broodjes met wat water om ze te laten glanzen. Laat dan volledig afkoelen. 

Decoratie 

Stap 1: 
Snijd de mini-augurken fijn. Meng de mayonaise, yoghurt, beetje vocht van de augurken, mosterd, peper en zout en de fijngesneden door elkaar. 

Stap 2: 
Snijd de broodjes open. Verdeel de augurkensaus over de onderste helft van het broodje. Leg op ieder broodje een knakworst. Snijd uit de plakken kaas de ogen en de oren van de hondjes. Vorm van de olijven de pupillen en de neusjes. Zet de oren en ogen vast met wat mayonaise.  

KIJK HIER VOOR ALLE ANDERE RECEPTEN VAN ALTIJD FEEST!

In het nieuwe progamma "Altijd feest!" deelt Rudolph zijn recepten voor als er iets te vieren is. Van bruiloften tot gezellige buurtfeesten, met de recepten van de 24Kitchen-chef wordt het gegarandeerd een feestje.

 

 

 

Altijd Feest!

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker