Rudolph van Veen

Ingredienten

6
Porties

Eierkoeken

  • 2 eieren
  • 100 g suiker
  • 1 citroen
  • 100 g bloem
  • 0.5 tl bakpoeder

Extra nodig

  • bakpapier
  • bakplaat

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eieren met de suiker tot een dik mengsel. Rasp de helft van de citroenschil en spatel samen met de bloem, bakpoeder en een snufje zout door de eiermassa. Zorg ervoor dat je niet te lang spatel anders gaat alle lucht uit het beslag. Verdeel 6 hoopjes beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat het beslag goed uit elkaar ligt want de eierkoeken drijven uit. Bak de eierkoeken in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Als de eierenkoeken te lang bakken worden ze droog. 

Geef je waardering

1108
Eierkoeken