De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Eierkoeken

Oerhollandse eierkoeken: licht, luchtig en de ideale zoetigheid voor bij de koffie. 

10 min. voorbereidingstijd
10 min. oventijd
Direct naar recept
eierkoeken

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Eierkoeken zijn een relatief gezonde snack. En wanneer je ze zelf maakt weet je precies wat erin zit. Proberen dus!"

Bereidingswijze

Eierkoeken

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Klop de eieren met de suiker tot een dik mengsel. Rasp de helft van de citroenschil en spatel samen met de bloem, bakpoeder en een snufje zout door de eiermassa. Zorg ervoor dat je niet te lang spatel anders gaat alle lucht uit het beslag.

  3. Verdeel 6 hoopjes beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat het beslag goed uit elkaar ligt want de eierkoeken drijven uit.

  4. Bak de eierkoeken in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Als de eierenkoeken te lang bakken worden ze droog. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

5 reacties

Sinds kort heb ik diabetes type 2 hebben jullie ook suikervrije recepten voor cake, gebak en of koekjes
Yvonne Bal
16-07-2024
Hi!

We hebben wel een aantal recepten met minder suiker op website staan. Wellicht dat daar iets tussen voor je zit.

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
18-07-2024
Misschien inplaats suiker zoetstof gebruiken
Diana Tinkhof Nijhoff
02-02-2025
wat doe ik niet goed, mijn eierkoeken worden erg hard.
J.P van den Berg
13-07-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.