De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

wentelteefjes deluxe

Wentelteefjes maken is hartstikke makkelijk, maar vooral ontzettend lekker! Miljuschka deelt haar recept voor luxe wentelteefjes. 

15 min kooktijd
Snel met Mil Heat wentelteefjes

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Wentelteefjes maken is hartstikke makkelijk, maar vooral ontzettend lekker! Miljuschka deelt haar recept voor luxe wentelteefjes."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de bosbessen met het sinaasappelsap en de suiker in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Wacht tot de blauwe bessen opbarsten en kook dan voor 2 minuten in. Laat iets afkoelen. 

  2. Snijd de brioche in 4 dikke plakken. Snijd de dikke plakken brioche vanaf de bovenkant in. Snijd niet helemaal door zodat je een soort zakje krijgt.   

  3. Klop de eieren los met de melk in een ondiepe kom. Voeg het zout en de kaneel toe. Vul de ingesneden plakken brioche met 2 eetlepels van de bosbessencompote. Wentel de gevulde plakken brioche door het ei-melkmengsel tot ze het mengsel goed hebben opgenomen.  

  4. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wentelteefjes 3-4 minuten per kant tot ze goudbruin zijn. 

  5. Meng de sinaasappelrasp met de crème fraîche. Serveer de wentelteefjes met een beetje sinaasappel-crème-fraîche erop en besprenkel met de rest van de bosbessencompote.

Een gloednieuw programma: 'Snel met Miljuschka'! In dit programma geeft 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen tips om een gezonde en vooral lekkere gezinsmaaltijd snel op tafel te toveren, voor doordeweeks én in het weekend.

 

Snel met miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker