De croissantpudding is perfect voor een lekkere paasbrunch. De zoete smaken en zachte textuur zijn een echte traktatie. En wat het aller fijnste is is dat dit smaakvolle recept in een handomdraai op tafel staat.

Rudolph van Veen

Ingredienten

8
Personen

Ingrediënten

  • 5 chocoladecroissants of croissants
  • 150 gr pure chocolade
  • 60 g boter (kamertemperatuur)
  • 60 g amandelen
  • 160 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 eidooiers
  • 2 eieren
  • 260 ml melk
  • 100 ml slagroom
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1/4 tl (zee)zout
  • Poedersuiker om mee te bestuiven

Extra nodig

  • ronde ovenschaal
  • foodprocessor

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Stap 1:  
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de ovenschaal in. Scheur de croissants in stukjes en verdeel deze over de ovenschaal. Hak de chocolade en meng met de croissants.   

Stap 2: 
Maal in de foodprocessor de amandelen met de suiker fijn. Voeg al draaiende de boter toe. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Splits twee eieren. Voeg de eidooiers, eieren, melk, slagroom, vanillemerg, zout en de kaneelpoeder. Draai met de foodprocessor tot een gladde massa. Verdeel daarna over de croissants in de ovenschaal. 

Stap 3: 
Bak de croissantpudding in de oven in cira 30 minuten gaar. Bestrooi voor het opdienen met poedersuiker. 

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery? >BEKIJK HIER DE RECEPTEN

Geef je waardering

107
Chocolade Croissant Pudding
Chocolade Croissant Pudding