De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocoladecroissant-pudding

De croissantpudding is perfect voor een lekkere paasbrunch. De zoete smaken en zachte textuur zijn een echte traktatie. En wat het aller fijnste is is dat dit smaakvolle recept in een handomdraai op tafel staat.

30 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Chocolade Croissant Pudding

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

De croissantpudding is perfect voor een lekkere paasbrunch. De zoete smaken en zachte textuur zijn een echte traktatie. En wat het aller fijnste is is dat dit smaakvolle recept in een handomdraai op tafel staat.

Bereidingswijze

Stap 1:  
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de ovenschaal in. Scheur de croissants in stukjes en verdeel deze over de ovenschaal. Hak de chocolade en meng met de croissants.   

Stap 2: 
Maal in de foodprocessor de amandelen met de suiker fijn. Voeg al draaiende de boter toe. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Splits twee eieren. Voeg de eidooiers, eieren, melk, slagroom, vanillemerg, zout en de kaneelpoeder. Draai met de foodprocessor tot een gladde massa. Verdeel daarna over de croissants in de ovenschaal. 

Stap 3: 
Bak de croissantpudding in de oven in cira 30 minuten gaar. Bestrooi voor het opdienen met poedersuiker. 

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery? >BEKIJK HIER DE RECEPTEN

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker