Roberta Pagnier

Ingredienten

4
Personen

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • zonnebloemolie
  • 600 g half-om-half gehakt
  • 250 g rijstmie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el pindakaas
  • 1 bos bospenen
  • 100 g cashewnoten
  • 1 bosje bosuien
  • 1 krop ijsbergsla

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Bereiding
Pel en snijd de knoflook fijn.
Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd de peper fijn.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de peper en knoflook circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in circa 6 minuten goudbruin.

Gaar de rijstmie volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en spoel koud met water. Laat de mie goed uitlekken en meng er een beetje olie door.

Schenk de sojasaus en rijstazijn bij het gehakt en voeg de pindakaas toe. Voeg eventueel een scheutje water toe en roer het geheel goed door.

Schil en snijd de wortels in hele dunne reepjes. Snijd de bosui in fijne ringetjes.
Hak de cashewnoten fijn en voeg toe aan het gehakt.

Pluk de ijsbergsla voorzichtig van de krop zodat het een bakje wordt en vul met een beetje rijstmie, bosui, wortel en het gehakt.

Geef je waardering

63
Aziatische sla-bakjes