De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Aziatische sla-bakjes

Pel en snijd de knoflook fijn.
Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd de peper fijn.

30 MIN
Aziatische sla-bakjes
Roberta Pagnier

Bereidingswijze

Bereiding
Pel en snijd de knoflook fijn.
Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd de peper fijn.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de peper en knoflook circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in circa 6 minuten goudbruin.

Gaar de rijstmie volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en spoel koud met water. Laat de mie goed uitlekken en meng er een beetje olie door.

Schenk de sojasaus en rijstazijn bij het gehakt en voeg de pindakaas toe. Voeg eventueel een scheutje water toe en roer het geheel goed door.

Schil en snijd de wortels in hele dunne reepjes. Snijd de bosui in fijne ringetjes.
Hak de cashewnoten fijn en voeg toe aan het gehakt.

Pluk de ijsbergsla voorzichtig van de krop zodat het een bakje wordt en vul met een beetje rijstmie, bosui, wortel en het gehakt.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker