Roberta Pagnier (1979) werd geboren in Amsterdam maar heeft Italiaanse wortels. Dankzij haar moeder kreeg ze al op jonge leeftijd veel affiniteit met de Italiaanse keuken. Ze studeerde Europese Studies aan de UVA. Naast haar studie heeft ze altijd in de horeca gewerkt. In verschillende goede Italiaanse restaurants waar ze werkte, kreeg ze de smaak van het koken te pakken. Ze maakte kookvideo’s voor Het Parool en werkte een tijdje voor iens.nl. Sindsdien heeft ze altijd in de culinaire wereld gewerkt.

Het liefst is ze vanuit de Italiaanse traditie bezig met eten. Warmte, gezelligheid, familie, grote lange tafel vol lekkernijen: Roberta is er dol op. Ze houdt er van mensen blij te maken en haalt daar positieve energie uit: “Je tovert bij kinderen, vrienden en familie een glimlach op het gezicht als je met iets lekkers aan komt zetten. Koken is leuk!." Verder betekent koken voor haar ook ontspanning, creativiteit en het verleggen van grenzen.

Eten en voeding blijven Roberta verrassen. Ooit heeft ze bij Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel gegeten. Voorafgaand aan het diner kreeg ze een aantal amuses. Eén van die amuses is ze nooit meer vergeten: rauwe groenten (wortel, sla, lente-ui) van de Lindenhoff in Baambrugge met een mierikswortelcrème. De kwaliteit van deze groenten was zo ongelofelijk goed en puur, dat ze zich realiseerde dat de natuur prachtige producten oplevert. De impact van zoiets simpels was enorm.

Voor De Makkelijke Maaltijd zal deze temperamentvolle dame de Italiaanse keuken demonstreren. Ze hoopt de kijkers te inspireren met haar smaakvolle en sociale kijk op koken. OP 24Kitchen zie je Roberta schitteren in haar programma: Cucina Moderna. Ze reist hierin naar Rome, niet voor de pasta's en pizza's, maar juist voor de moderne Italiaanse keuken. 

In haar ideale thuissituatie kunnen vrienden en familie te allen tijde even langs wippen voor iets lekkers. Altijd staat er iets te pruttelen op het vuur en krijgen de kinderen bij thuiskomst een gezond, gezellig tussendoortje. Buon Appetito!

Bekijk alle recepten van Roberta.