1. Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Rooster het nigellazaad in een droge koekenpan, zodat de smaak en geur vrijkomen. Zet weg.
3. Pel en snijd de knoflook grof.
4. Verhit een scheut olie in een wok of grote koekenpan. Fruit de knoflook op laag vuur circa 2 minuten. Voeg de tomaatjes aan de tak erbij, doe de deksel op de pan en bak circa 8 minuten. Haal de tomaten met het sap uit de pan.
5. Maak de avocado’s schoon en pureer het vruchtvlees met de roomkaas, sojasaus en citroensap.
6. Giet de spaghetti af.
7. Maak met de spiraalsnijder spiralen van de courgette.
8. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en roerbak de courgetteslierten een halve minuut. Doe de spaghetti erbij. Breng evt. op smaak met zout en peper.
9. Doe op de borden en lepel de avocadosaus erover. Leg de tomaatjes erop. Schenk het sap uit de pan erover. Bestrooi met chilipeper en nigellazaad.
TIP: Proef en speel met de verhouding courgette en spaghetti.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
Meld je aan en praat mee