De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

makkelijke pizza met gerookte kip en gazpacho

Deze pizza met gerookte kip is supermakkelijk om te maken. Deeg maken toch nog iets te veel werk? Dan is kant-en-klaar flatbread is je allerbeste vriend.

30 min (voor)bereidingstijd
Makkelijke pizza met gerookte kip en gazpacho

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis

Bereidingswijze

1. Optioneel: Begin met het flatbread als je dit zelf maakt: Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, zout en de yoghurt. Kneed het in ongeveer 5 minuten tot een elastisch deeg. Dek af en laat circa 15 minuten rusten.

2. Verwijder de schil en pitjes van de meloen en snijd in stukken. Doe in een kom met de hele tomaten. Pel de knoflook en rasp erboven. Pureer de tomaten, meloen en knoflook met de staafmixer.

3. Haal de korsten van het brood en scheur in stukken. Voeg toe en pureer. Breng de gazpacho op smaak met zout, peper en sherryazijn.

4. Laat tot ijskoud afkoelen in de diepvries. Of zet in de koelkast als je tijd hebt om de gazpacho goed te koelen.

5. Verwarm de oven voor op 230 °C of hoger voor het zelfgemaakte deeg of op 210 ˚C voor het kant-en-klare flatbread.

6. Snijd de gerookte kip in plakjes. Doe de ricotta in een bakje. Boen de citroen, rasp de schil boven de ricotta, breng op smaak met peper en zout, roer door. Snijd de 3 tomaten doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.

7. Neem het Libanese brood of verdeel het flatbreaddeeg in 4 porties. Rol het deeg zo dun mogelijk uit.

8. Bestrijk het deeg of het flatbread dun met het ricottamengsel. Beleg met de artisjok en gerookte kip. Rasp er nog wat citroenschil over en besprenkel met een scheutje chili-olie. Leg op de met bakpapier beklede plaat.

9. Bak het flatbread 3-5 minuten in de hete oven, tot het brood krokant als een pizzabodem is. Bak de pizza van het zelfgemaakte deeg 5-10 minuten. Scheur de basilicumblaadjes.

10. Lepel de soep in kommen, leg de basilicum erop. Schenk er wat chili-olie over. Bestrooi met peper en zout.

11.Verdeel de tomaat en basilicum over de gebakken pizza’s. Besprenkel met chili-olie en bestrooi met een snuf zout. Serveer de pizza’s met de gazpacho.

Benieuwd naar meer? Bekijk meer makkelijke recepten. Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker