Croissants

35
Gemiddeld

Bereidingswijze

240 minuten kooktijd
360 minuten totale tijd
Maak een kuiltje in de bloem, giet het water erin en los de gist hierin op. Voeg de suiker toe. Strooi het zout in de bloem. Houd 50 gram boter achter. Voeg de rest van de boter toe. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit tot circa 1 cm dikte. Dek het deeg af met plasticfolie en leg circa 40 minuten in de koelkast.

Haal het deeg uit de koelkast en bestuif met bloem. Wrijf de achtergehouden boter uit over tweederde van de oppervlakte van het deeg. Houd de randen vrij. Vouw het deeg in 3 delen, start hierbij met het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en vouw nogmaals in 3 delen. Verpak het deeg in bakpapier en leg 40 minuten in de koelkast. Herhaal het uitrollen nog tweemaal en rol het op het laatst uit tot 1,5 cm dik.

Snijd driehoekjes uit het deeg en rol op tot een croissant. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een theedoek of ingevet plasticfolie en laat circa 90 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 230 °C bak de croissantjes in circa 25 minuten goudbruin en krokant.

Ingredienten

4
Personen

Croissantdeeg

  • 500 g bloem
  • 280 ml water
  • 20 g gedroogde gist
  • 20 g suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 250 g boter

Extra nodig

  • plasticfolie
  • bakpapier
  • bloem om te bestuiven
  • theedoek
Geef je waardering
35