De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

pain au chocolat

Zie hier: dé pain au chocolat. Ontbijt als een god in Frankrijk met deze heerlijke chocoladebroodjes. 

180 min voorbereidingstijd
260 min kooktijd
Pain au chocolat

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Het deeg van pain au chocolat is hetzelfde als croissantdeeg. Bij pain au chocolat worden hier nog 2 chocoladestaven aan toegevoegd en voilá: je hebt een chocoladebroodje!"

Bereidingswijze

Stappenplan

 1. Maak een kuiltje in de bloem, giet het water erin en los de gist hierin op. Voeg de suiker toe. Strooi het zout in de bloem. Houd 50 gram boter achter.

 2. Voeg de rest van de boter toe. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.

 3. Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit tot circa 1 cm dikte. Dek het deeg af met plasticfolie en leg circa 40 minuten in de koelkast.

 4. Haal het deeg uit de koelkast en bestuif met bloem. Wrijf de achtergehouden boter uit over tweederde van de oppervlakte van het deeg. Houd de randen vrij.

 5. Vouw het deeg in 3 delen, start hierbij met het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en vouw nogmaals in 3 delen.

 6. Verpak het deeg in bakpapier en leg circa 40 minuten in de koelkast. Herhaal het uitrollen nog tweemaal en rol het op het laatst uit tot 1,5 cm dik.

 7. Rol het deeg uit tot circa 5 millimeter dikte en snijd in vierhoeken. Leg de bakvaste chocolade op het uiteinde van de plak deeg. Rol het deeg vanaf beide buitenkanten op naar het midden. 

 8. Dek de pain au chocolat af met een theedoek of ingevet plasticfolie en laat circa 90 minuten rijzen. 

 9. Verwarm de oven voor op 230 °C en bak de croissants in circa 25 minuten goudbruin en krokant.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker