Haal het deeg uit de koelkast en bestuif met bloem. Wrijf de achtergehouden boter uit over tweederde van de oppervlakte van het deeg. Houd de randen vrij. Vouw het deeg in 3 delen, start hierbij met het niet-beboterde deel. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en vouw nogmaals in 3 delen. Verpak het deeg in bakpapier en leg circa 40 minuten in de koelkast. Herhaal het uitrollen nog tweemaal en rol het op het laatst uit tot 1,5 cm dik.
Rol het deeg uit tot circa 5 millimeter dikte en snijd in vierhoeken. Leg de bakvaste chocolade op het uiteinde van de plak deeg. Rol het deeg vanaf beide buitenkanten op naar het midden. Dek de pain au chocolat af met een theedoek of ingevet plasticfolie en laat circa 90 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 230 °C en bak de croissants in circa 25 minuten goudbruin en krokant.
Meld je aan en praat mee