Jam
Pureer de aardbeien met de staafmixer en prak frambozen met een vork. Meng de chiazaadjes erdoor en laat een nacht opstijven in de koelkast.
Deeg
Stap 1:
Meng het meel, boter, honing, zout en het water. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 2:
Rol het deeg uit. Steek het deeg uit met de bakringen. Leg de bakringen met het deeg op een bakplaat met bakpapier. Schep in het midden van het deeg een lepeltje jam.
Cakebeslag
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 °C, boven- en onderwarmte. Klop met de hand of in de mixer de boter, yoghurt en de suiker glad en romig. Voeg één voor één de eieren toe en roer goed door. Voeg als laatste de bloem toe en meng tot een egaal beslag.
Stap 2:
Schep het beslag in een spuitzak. Spuit het beslag op het deeg met de jam.
Stap 3:
Bak de gangmakers circa 25 minuten in de oven. Laat na het bakken circa 10 minuten afkoelen en verwijder dan de bakringen. Laat daarna volledig afkoelen.
Topping
Stap 1:
Hak de chocolade. Smelt ⅔ van de pure chocolade au bain-marie (niet warmer dan 45-50 graden laten worden!) Voeg de rest van de chocolade en roer door totdat alles gesmolten is. Doop de gangmakers aan de bovenkant in de chocolade en laat hard worden.
Stap 2:
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Knip een driehoek uit bakpapier en vouw hiervan een cornetje of gebruik een spuitzak zonder spuitmondje. Vul met de gesmolten witte chocolade. Spuit mooie strepen over de gangmakers. Laat even uitharden.
TIP van Rudolph:
Je kunt i.p.v zelf jam maken, ook kiezen voor kant-en-klare jam.
1 reactie
Ze worden na een paar dagen alleen maar lekkerder, bij ons weinig kans op oud gebak, ha,ha!