De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spannende vissushi

Spoel de rijst tot het spoelwater helder is. Laat de rijst circa 10 minuten rusten.
Zet de rijst met koud water op en kook circa 2 minuten op hoog vuur. Zet het vuur lager en kook de rijst circa 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur nog lager en kook de rijst circa 12 minuten op laag vuur. Zet het vuur uit en laat de rijst circa 15 rusten met een theedoek en deksel op de pan. Spreid de rijst goed uit in een brede bak of kom zodat de rijst iets af kan koelen.

30 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
Spannende vissushi

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Sushirijst
Spoel de rijst tot het spoelwater helder is. Laat de rijst circa 10 minuten rusten.
Zet de rijst met koud water op en kook circa 2 minuten op hoog vuur. Zet het vuur lager en kook de rijst circa 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur nog lager en kook de rijst circa 12 minuten op laag vuur. Zet het vuur uit en laat de rijst circa 15 rusten met een theedoek en deksel op de pan. Spreid de rijst goed uit in een brede bak of kom zodat de rijst iets af kan koelen.

Verwarm in een pan de witte wijnazijn met de rijstazijn, suiker en zout. De suiker en het zout moeten geheel opgelost zijn. Laat in circa 2 minuten iets afkoelen.

Besprenkel de rijst met een beetje van de azijnmengsel en vouw de rijst door elkaar. Het is niet de bedoeling dat je rijst roert. De rijst is goed als iedere korrel los is en een beetje van het azijnmengsel heeft. Maak de sushi zo snel mogelijk na het vermengen van de rijst met het azijnmengsel.

Eel-saus
Breng alle ingrediënten aan de kook en laat circa 4 minuten tot drie vierde inkoken

Sushi
Verwarm de olie tot 180 ºC.
Snijd de komkommer in reepjes en verwijder de zaadlijsten.
Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Meng de tempurabloem met het bruiswater. Snijd de zalm in lange repen en wentel door het tempurabeslag. Frituur de zalm in circa 2 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Leg het norivel op het rolmatje. Leg een laag sushirijst op het vel en verspreid de rijst voorzichtig over het vel. Zorg ervoor dat ongeveer een derde van het vel onbedekt blijft. Leg in het midden van de rijst de reepjes komkommer, vistempura en avocado. Rol op met behulp van het rolmatje. Snijd de rol in stukken van 2 centimeter.

Serveer de sushi direct met de eel-saus en zalmeitjes.

TIP: Zet een kommetje met water met een scheutje azijn klaar als je de sushi gaat maken. Hier kan je tijdens het opbouwen van de sushi je handen mee schoonmaken, zodat de rijst niet aan je vingers blijft plakken.

TIP: zin in meer sushi? Probeer ook eens

Nigiri en temaki sushi

Nori maki sushi
 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker