Heb jij nog restjes over van de feestdagen? Dan is deze leftoversoep van geroosterde groenten perfect voor jou. Met de restjes maak je een heerlijke soep. Je kan hem ook helemaal vers maken.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Soep

  • 800 g geroosterde groenten (bijv. pompoen, wortel, zoete aardappel)
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1 l groentebouilon

Garnering

  • 3 takjes munt
  • 1 tl sumak
  • 50 g pompoenpitten
  • 125 ml crème fraîche

Extra nodig

  • staafmixer

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Stap 1: Soep 
Snipper de uien grof. Snijd de knoflook grof. Verhit de olie in een soeppan en bak de. uien en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de komijn- en kaneelpoeder toe en bak nog circa 3 minuten. Voeg de geroosterde groenten toe en warm kort door. Blus af met de bouillon. Breng het geheel aan de kook en laat circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep met de staafmixer. 

Stap 2: Garnering 
Verhit een scheutje olie in een pan en rooster de pompoenpitten circa 3 minuten. Snijd de munt fijn, houd een paar blaadjes achter voor de garnering. Meng de munt en de sumak door de crème fraîche. Verdeel de soep over kommen. Garneer met een lepel munt crème, pompoenpitten en de muntblaadjes. Bestuif met een klein beetje sumak voor extra kleur.  

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

29
Left-oversoep van geroosterde groenten
Left-oversoep van geroosterde groenten