Empanadadeeg
-
Meng de bloem, het water, de eidooiers, het ei, zout en de boter tot een geheel.
-
Bestuif het werkblad met bloem en kneed het deeg circa 5 minuten tot een gladde bal.
-
Dek de deegbal af met vershoudfolie en laat ongeveer een half uur rusten op een warme plek.
Empanadavulling
-
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes van 2 cm.
-
Snipper de uien fijn. Hak de koriander fijn.
-
Verhit olijfolie op de gietijzeren plaat en bak de ui en paprika voor circa 5 minuten.
-
Voeg de mais toe en bak circa 5 minuten verder.
-
Blus af met rode wijn en voeg fijngehakte koriander en barbecuekruiden toe.
-
Bak circa 5 minuten door tot alles zacht en gekaramelliseerd is.
-
Laat afkoelen.
Empanada’s vormen en frituren
-
Verdeel het deeg in 12 bolletjes en rol uit.
-
Vul ze met de afgekoelde groentevulling en vouw dicht. Vlecht de randen naar binnen.
-
Verhit zonnebloemolie tot 180 °C en frituur de empanada’s in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
-
Laat uitlekken op een rekje.
0 reacties