De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

empanada van de bbq

Zelf empanadas maken? Pitmaster X laat in Buitengewoon BBQ uitgebreid zien hoe het moet. 

45 min voorbereidingstijd
30 min wachttijd
Empanada van de BBQ

Een recept van

Roel Westra

Roel

"De vulling van de empanadas laat ik extra lang garen zodat het extra gekaramelliseerd en zacht wordt. Zo worden de groenten in de empanadas een mooi geheel in plaats van losse stukken groenten."

Bereidingswijze

Empanadadeeg

  1. Meng de bloem, het water, de eidooiers, het ei, zout en de boter tot een geheel.  

  2. Bestuif het werkblad met bloem en kneed het deeg circa 5 minuten tot een gladde bal.  

  3. Dek de deegbal af met vershoudfolie en laat ongeveer een half uur rusten op een warme plek. 

Empanadavulling

  1. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes van 2 cm.  

  2. Snipper de uien fijn. Hak de koriander fijn. 

  3. Verhit olijfolie op de gietijzeren plaat en bak de ui en paprika voor circa 5 minuten.  

  4. Voeg de mais toe en bak circa 5 minuten verder.  

  5. Blus af met rode wijn en voeg fijngehakte koriander en barbecuekruiden toe.  

  6. Bak circa 5 minuten door tot alles zacht en gekaramelliseerd is.  

  7. Laat afkoelen. 

Empanada’s vormen en frituren  

  1. Verdeel het deeg in 12 bolletjes en rol uit.  

  2. Vul ze met de afgekoelde groentevulling en vouw dicht. Vlecht de randen naar binnen. 

  3. Verhit zonnebloemolie tot 180 °C en frituur de empanada’s in circa 6 minuten goudbruin en gaar.  

  4. Laat uitlekken op een rekje. 

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker