De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

donna hay's broccolipizza margherita

Donna Hay's broccolipizza margherita. Het antwoord op koolhydraatarm comfort food.

30 min voorbereidingstijd
40 min (voor)bereidingstijd
broccolipizza margherita

Een recept van

Donna Hay

Miniatuurvoorbeeld

Koolhydraatarme recepten zijn populair! Gelukkig kunnen dit soort recepten en comfort food door één deur. Donna Hay bewijst dit met haar broccolipizza margherita uit kookboek Week Light.

Bereidingswijze

Broccolideeg maken (voor 1 hoeveelheid)

Stap 1:

Maal de broccoliroosjes met steeds een handje tegelijk in een foodprocessor fijn en schep in een grote schaal.

Stap 2:
Voeg het amandelmeel, de parmezaan, eieren en zout en peper toe aan de broccoli en schep alles goed door elkaar tot een samenhangend deeg. 

Pizza's maken
 
Stap 1:

Verwarm de oven voor op 200
°C. Bekleed twee ronde 
ovenplaten van 30 cm met bakpapier.

Stap 2:
Verdeel het deeg in tweeën en druk elke helft uit op een ronde ovenplaat zodat je 2 pizzabodems van 28 cm 
hebt. Bak deze bodems 20 minuten in de oven tot ze stevig en licht goudbruin van kleur zijn.

Stap 3:
Bestrooi de bodems met parmezaan en leg hier de tomaten en oregano op. Besprenkel met wat olie. Zet de 
pizza’s terug in de oven en bak nog 20 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Stap 4:
Garneer de warme pizza
’s met de mozzarella, bestrooi met de basilicum en extra parmezaan en dien op.

Dit recept komt uit:
Week Light: snelle recepten voor een goed gevoel
Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
Prijs: €32,50
Auteur: Donna Hay

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker