De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Donna Hay's broccolipizza margherita

Donna Hay's broccolipizza margherita. Het antwoord op koolhydraatarm comfort food.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
broccolipizza margherita

Een recept van

Donna Hay

Miniatuurvoorbeeld

Koolhydraatarme recepten zijn populair! Gelukkig kunnen dit soort recepten en comfort food door één deur. Donna Hay bewijst dit met haar broccolipizza margherita uit kookboek Week Light.

Bereidingswijze

Broccolideeg maken (voor 1 hoeveelheid)

Stap 1:

Maal de broccoliroosjes met steeds een handje tegelijk in een foodprocessor fijn en schep in een grote schaal.

Stap 2:
Voeg het amandelmeel, de parmezaan, eieren en zout en peper toe aan de broccoli en schep alles goed door elkaar tot een samenhangend deeg. 

Pizza's maken
 
Stap 1:

Verwarm de oven voor op 200
°C. Bekleed twee ronde 
ovenplaten van 30 cm met bakpapier.

Stap 2:
Verdeel het deeg in tweeën en druk elke helft uit op een ronde ovenplaat zodat je 2 pizzabodems van 28 cm 
hebt. Bak deze bodems 20 minuten in de oven tot ze stevig en licht goudbruin van kleur zijn.

Stap 3:
Bestrooi de bodems met parmezaan en leg hier de tomaten en oregano op. Besprenkel met wat olie. Zet de 
pizza’s terug in de oven en bak nog 20 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Stap 4:
Garneer de warme pizza
’s met de mozzarella, bestrooi met de basilicum en extra parmezaan en dien op.

Dit recept komt uit:
Week Light: snelle recepten voor een goed gevoel
Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
Prijs: €32,50
Auteur: Donna Hay

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.