Koolhydraatarme recepten zijn populair! Gelukkig kunnen dit soort recepten en comfort food door één deur. Donna Hay bewijst dit met haar broccolipizza margherita uit kookboek Week Light.

Donna Hay

Ingredienten

4
Personen

Broccolideeg

  • 600 g broccoliroosjes (ongeveer 2 stronken), grofgesneden
  • 90 g amandelmeel
  • 25 g parmezaan, fijngeraspt
  • 3 eieren
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper

Broccolipizza margherita

  • 1 hoeveelheid broccolideeg (zie basisrecept)
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 300 g cherrytomaten, doormidden gescheurd, pitjes eruit geknepen
  • 1 handje oregano
  • olijfolie extra vergine, om te besprenkelen
  • 2 bollen verse mozzarella van 125 g, in stukjes gescheurd
  • basilicumblaadjes, voor erbij
  • fijngeraspte parmezaan, extra, om te bestrooien (naar keuze)

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Broccolideeg maken (voor 1 hoeveelheid)

Stap 1:

Maal de broccoliroosjes met steeds een handje tegelijk in een foodprocessor fijn en schep in een grote schaal.

Stap 2:
Voeg het amandelmeel, de parmezaan, eieren en zout en peper toe aan de broccoli en schep alles goed door elkaar tot een samenhangend deeg. 

Pizza's maken
 
Stap 1:

Verwarm de oven voor op 200
°C. Bekleed twee ronde 
ovenplaten van 30 cm met bakpapier.

Stap 2:
Verdeel het deeg in tweeën en druk elke helft uit op een ronde ovenplaat zodat je 2 pizzabodems van 28 cm 
hebt. Bak deze bodems 20 minuten in de oven tot ze stevig en licht goudbruin van kleur zijn.

Stap 3:
Bestrooi de bodems met parmezaan en leg hier de tomaten en oregano op. Besprenkel met wat olie. Zet de 
pizza’s terug in de oven en bak nog 20 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Stap 4:
Garneer de warme pizza
’s met de mozzarella, bestrooi met de basilicum en extra parmezaan en dien op.

Dit recept komt uit:
Week Light: snelle recepten voor een goed gevoel
Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
Prijs: €32,50
Auteur: Donna Hay

Geef je waardering

20
broccolipizza margherita
Week Light