- Verwijder eventueel de zaadlijsten uit de pepers en halveer ze. Snijd de paprika in vieren, verwijder de zaadlijsten. Rooster de paprika en pepers in de grillpan. Leg er eventueel bakpapier en een pan op om het geheel te verzwaren.
- Snijd de paprika en pepers grof en pureer met de feta, yoghurt, olijfolie, zout en peper. Doe in een bakje en laat in de koelkast afkoelen.
- Snijd de rollade in repen. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak het vlees krokant. Doe de gyroskruiden er op het laatst bij (anders verbranden ze), draai het vuur iets lager en bak kort mee.
- Snijd de sla in flinterdunne reepjes. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Snijd de tomaten en olijven in plakjes.
- Bak de pita’s kort op oven vuur of in een grillpan.
- Vul de pita’s met de gyros, sla, ui, tomaat, olijven, fetaspread en yoghurt. Vouw dubbel en serveer.
Het ultieme recept voor pita gyros gemaakt van varkensrollade en fetaspread. Zomerser dan dit ga je het niet vinden.
0 reacties