De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Pita gyros met fetaspread en sla

Het ultieme recept voor pita gyros gemaakt van varkensrollade en fetaspread. Zomerser dan dit ga je het niet vinden.

30 MIN
Pita gyros met fetaspread en sla

Ken je de stelling van pitagyros nog? Voor wie 'm vergeten is: bekijk snel onze bijscholingscursus in bovenstaande video. 

Job en Perry

Bereidingswijze

  1. Verwijder eventueel de zaadlijsten uit de pepers en halveer ze. Snijd de paprika in vieren, verwijder de zaadlijsten. Rooster de paprika en pepers in de grillpan. Leg er eventueel bakpapier en een pan op om het geheel te verzwaren.
  2. Snijd de paprika en pepers grof en pureer met de feta, yoghurt, olijfolie, zout en peper. Doe in een bakje en laat in de koelkast afkoelen.
  3. Snijd de rollade in repen. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak het vlees krokant. Doe de gyroskruiden er op het laatst bij (anders verbranden ze), draai het vuur iets lager en bak kort mee.
  4. Snijd de sla in flinterdunne reepjes. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Snijd de tomaten en olijven in plakjes.
  5. Bak de pita’s kort op oven vuur of in een grillpan.
  6. Vul de pita’s met de gyros, sla, ui, tomaat, olijven, fetaspread en yoghurt. Vouw dubbel en serveer.

Vanaf 4 januari geven wij, 24Kitchen, samen met AD Koken & Eten antwoord op de meestgestelde vraag: ‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker