Ken je de stelling van pitagyros nog? Beter bekend als (fetaspread)2 x (gyros)2 x (volkorenpita)2. Voor wie 'm vergeten is: bekijk snel onze bijscholingscursus in bovenstaande video. 

Job en Perry

Ingredienten

4
Personen

Fetaspread (tirokafteri)

  • 2 rode pepers
  • 1 rode paprika
  • 200 gr feta
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Gyros

  • 500 gr gebraden varkensrollade
  • 2 el gyroskruiden
  • olijfolie

Garnituur

  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 grote rode ui
  • 300 gr middelgrote trostomaten
  • 100 gr Kalamata-olijven
  • 4 grote (volkoren) pita’s
  • 150 ml Griekse yoghurt

Benodigheden

  • Grillpan, keukenmachine

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
  1. Verwijder eventueel de zaadlijsten uit de pepers en halveer ze. Snijd de paprika in vieren, verwijder de zaadlijsten. Rooster de paprika en pepers in de grillpan. Leg er eventueel bakpapier en een pan op om het geheel te verzwaren.
  2. Snijd de paprika en pepers grof en pureer met de feta, yoghurt, olijfolie, zout en peper. Doe in een bakje en laat in de koelkast afkoelen.
  3. Snijd de rollade in repen. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak het vlees krokant. Doe de gyroskruiden er op het laatst bij (anders verbranden ze), draai het vuur iets lager en bak kort mee.
  4. Snijd de sla in flinterdunne reepjes. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Snijd de tomaten en olijven in plakjes.
  5. Bak de pita’s kort op oven vuur of in een grillpan.
  6. Vul de pita’s met de gyros, sla, ui, tomaat, olijven, fetaspread en yoghurt. Vouw dubbel en serveer.

Geef je waardering

132
Pita gyros met fetaspread en sla
Pita gyros met fetaspread en sla