1. Verwarm de oven voor op 250 °C of op de hoogste stand van jouw oven. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Zet apart.
2. Leg de tenen knoflook met schil samen met de hele paprika’s in een ovenschaal en pof 15 minuten in de oven.
3. Snijd de zoete aardappel in stukken en de rode ui in grove parten, leg op een met bakpapier beklede bakplaat met wat zonnebloemolie en zout, rooster circa 10 minuten in de oven.
4. Rooster de cashewnoten in een droge pan en hak grof. Zet apart.
5. Breng een grote pan gezouten water aan de kook en blancheer daarin de spinazie, spoel af onder koud lopend water in een zeef. Maal de geblancheerde spinazie met een beetje kookvocht fijn in een blender tot een coulis.
6. Haal de paprika uit de oven, dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat afkoelen zodat de paprika’s stomen. Pel de paprika’s zodra ze genoeg zijn afgekoeld om aan te raken, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken.
7. Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak de currypasta totdat de geur loskomt. Voeg de gekookte quinoa toe en roer door tot alle klonten curry eruit zijn. Knijp de gepofte knoflook uit de schil en voeg toe aan de quinoa, voeg ook de spinaziecoulis toe. Breng op smaak met zout en peper en roer goed door.
8. Verdeel de quinoa over de borden. Leg de geroosterde zoete aardappel, rode ui en paprika erop.
9. Pluk de blaadjes koriander en munt en gebruik die samen met de cashewnoten als garnering. Serveer met de papadums
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
1 reactie