- Verwarm de oven voor op 160 ºC. Pel en hak de knoflook. Ris de tijm en hak de tijm fijn.
- Breng de melk, slagroom, knoflook, tijm, nootmuskaat en zout en peper aan de kook. Laat circa 2 minuten trekken.
- Schil en snijd de aardappels in plakjes van 0,5 centimeter. Let op: het is belangrijk dat alle aardappelplakjes dezelfde dikte hebben voor een goede garing. Leg de plakjes in een geboterde ovenschaal en bedek met het roommengsel.
- Rasp als laatste de kaas over de bovenkant zodat deze mooi kan smelten en kleuren in de oven.
- Bak de gratin in circa anderhalf uur gaar. Eet smakelijk!
aardappelgratin
Wil je een romige aardappelgratin maken? Mais oui! In dit aardappelgratin-recept van 24Kitchen's chef Andy vind je dé truc voor een extra smeuïgheid...

Meld je aan en praat mee