Aardappelgratin

659
Gemiddeld
Aardappelgratin

Ingredienten

4
Personen

Aardappelgratin

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 300 ml volle melk
  • 300 ml slagroom
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1.5 kg half kruimige aardappels
  • 100 g Gruyère kaas
  • boter

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
1 uur en 50 minuten totale tijd
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Pel en hak de knoflook. Ris de tijm en hak de tijm fijn. Breng de melk, slagroom, knoflook, tijm, nootmuskaat en zout en peper aan de kook. Laat circa 2 minuten trekken. Schil en snijd de aardappels in plakjes van 0,5 centimeter. Leg de plakjes in een geboterde ovenschaal en bedek met het roommengsel. Rasp als laatste de kaas over de bovenkant zodat deze mooi kan smelten en kleuren in de oven. Bak de gratin in circa anderhalf uur gaar.
Aardappelgratin
Geef je waardering
659