Aardappelgratin
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snijd de aardappels in dunne plakjes, ongeveer zo dik als een euromunt.
-
Breng de aardappels met de room, melk, flinke snuf zout en peper en mosterd in een pan rustig aan de kook. Kook dit geheel 10 minuten.
-
Snijd een teen knoflook door de helft. Smeer de ovenschaal ermee in. Vet daarna in met boter.
-
Stort het aardappelmengsel in de ovenschaal. Maak af met (verse) nootmuskaat.
-
Bestrooi de aardappelen met de geraspte comté. Zet de ovenschaal 40 minuten in de oven op 200 °C.
4 reacties
Laat de gratin na het bakken minstens 15-20 minuten rusten, zodat de vloeistof bindt en je stevige, mooi snijbare stukjes krijgt.
Groetjes,
Amber van 24Kitchen
Als je het recept volgt dan moet het helemaal goedkomen.
De FAQ onder het recept geeft vooral tips voor het maken van een aardappelgratin. Mocht het geval zijn dat je rauwe aardappelen gebruikt dan moet dus de aardappelgratin voor anderhalf uur in de oven.
Groeten,
Amber van 24Kitchen