Caesarsalade met groene asperges en ‘nduja-croutons
-
Snijd het desembrood in blokjes. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ‘nduja toe en laat zachtjes smelten in de olie. Voeg het brood toe en bak tot alle croutons goudbruin en krokant zijn. Breng op smaak met zoutvlokken.
-
Rasp de Parmezaanse kaas. Prak de ansjovis fijn met een vork. Voeg de mosterd toe en klop met een garde. Voeg al kloppend de olie toe, tot een dikke dressing ontstaat. Voeg het citroensap en Parmezaanse kaas toe en meng door. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
-
Meng de asperges met de olijfolie en grill ze in een grillpan op hoog vuur tot er grillstrepen ontstaan. Snijd ze in schuine stukken van gelijke grootte.
-
Haal de blaadjes los van de kroppen sla. Meng de sla met de asperges en de dressing in een grote kom. Schep door totdat alles bedekt is met een dun laagje dressing.
-
Verdeel de salade over een schaal. Bestrooi met de ‘nduja-croutons en wat extra geraspte Parmezaanse kaas en serveer direct.
2 reacties