Een soepje is altijd een goed idee. Makkelijk, lekker en boordevol groenten dus ook hartstikke gezond. Donna Hay wist daar wel raad mee en deelt haar recept voor wortelsoep.

Donna Hay

Ingredienten

4
Personen

  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl komijnpoeder
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • 6 wortels, geschild, in de lengte in vieren
  • 1 ui, gepeld, in partjes
  • 2 l goede groentebouillon
  • 70 g lichte tahin
  • 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt, afgespoeld, licht gekneusd
  • 1 handje verse koriander
  • Griekse yoghurt, voor erbij
  • lichte tahin, extra, voor erbij

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220
°C. Bekleed 2 grote 
bakplaten met bakpapier.

Stap 2:
Roer in een grote kom de olie, kurkuma, komijn en 
zout en peper door elkaar. Schep de wortel en ui erdoor.

Stap 3:
Verdeel de groentes over de bakplaten en bak 
25 minuten in de oven of tot ze goudbruin en net gaar zijn.

Stap 4:
Schep de gare groentes in een grote pan. Schenk de 
bouillon erbij, voeg de tahin toe en pureer de soep met een staafmixer. Zet de soep op matig vuur en breng zachtjes aan de kook. Roer de kikkererwten erdoor en verwarm nog 5 minuten of tot de soep heet is.

Stap 5:
Schep de soep in kommen en bestrooi met koriander. 
Schep er wat yoghurt en tahin op en dien op.

Dit recept komt uit:
Week Light: snelle recepten voor een goed gevoel
Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
Prijs: €32,50
Auteur: Donna Hay

Geef je waardering

68
wortelsoep met kurkuma
Week Light