De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde tomaten met siciliaanse couscous

30 min kooktijd
Gevulde tomaten met Siciliaanse couscous

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ° C.

Gevulde tomaten

  • Snijd het kapje en een dun plakje van de onderkant van de tomaten. Schep de zaadjes uit de tomaten.
  • Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Verkruimel de geitenkaas.
  • Pluk de oregano.
  • Hak de pijnboompitten grof.
  • Meng in een kom de mozzarella, geitenkaas, oregano, pijnboompitten, een beetje zout en peper. Schep het mengsel in de tomaten en leg de kapjes erop.
  • Vet een ovenschaal in, zet de tomaten in de ovenschaal en bak ze circa 15 minuten in de oven in tot de kaas gesmolten is.

Couscous

  • Breng het water aan de kook.
  • Hak de pistachenoten fijn.
  • Strooi de couscous in een kom en giet het kokende water erover zodat de couscous volledig onder water staat.
  • Voeg de pistachenoten toe, leg een bord op de kom en laat circa 5 minuten staan.
  • Snijd de bosuitjes in ringen.
  • Pluk en hak de peterselie.
  • Snijd de rucola in grove stukken.
  • Halveer de citroen.
  • Roer de couscous los met een vork en meng met het sap van de citroen, olijfolie extra vergine, bosuitjes, peterselie en rucola en breng op smaak met zout en peper.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker