Een biefstuk wordt veel al gegeten van de rund. Alleen wil je deze Kerst uitpakken? Probeer dan dit gerecht met malse hertenbiefstuk.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Hertenbiefstuk

  • 4 hertenbiefstukken van ca 150 g per stuk
  • 25 g boter
  • 4 el arachideolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teen knoflook

Bramen-portsaus

  • 1 glas port
  • 4 bramen
  • 1 handje blauwe bessen
  • 3 soeplepels zelfgemaakte wildjus

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1: hertenbiefstuk 
Haal het vlees 1 uur voor het bereiden uit de koelkast zodat het op temperatuur kan komen. Dep het eventueel voor het bakken droog met keukenpapier en bestrooi voor het bakken met zout en peper.  

Plet de knoflook. Laat de boter samen met de olie heet worden in een koekenpan en leg de hertenbiefstukken erin. Voeg het takje rozemarijn en een geplette knoflookteen toe voor extra smaak. Bak de biefstukken 3 minuten om en om op middelhoog vuur. De boter mag bruin worden maar niet verbranden. Houd het vlees tijdens het bakken af en toe rustig in beweging. Neem het vlees na 6 minuten uit de pan en leg de biefstukken tegen elkaar aan op een ruim vel aluminiumfolie en pak het vlees hiermee in. Laat de hertenbiefstukken 5 minuten ingepakt rusten. 

Stap 2: bramen-portsaus 
Schenk het braadvocht in een sauspan en voeg de port toe. Laat deze een paar minuten inkoken. Voeg de bramen en de blauwe bessen toe en warm kort door. Plet het fruit met een vork. Schep de wildjus erbij en laat de saus kort doorkoken. Serveer de saus over de in plakjes gesneden hertenbiefstuk. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

64
Hertenbiefstuk
Hertenbiefstuk