Kip aan het spit
-
Rasp de citroenen en knijp het sap eruit. Hak de knoflook fijn en ris de blaadjes van de tijm.
-
Meng de citroen, knoflook en tijm. Breng het op smaak met zout en peper.
-
Verdeel ¾ van de marinade over de kip en masseer in. Laat de kip minimaal 30 minuten marineren.
-
Rijg de kippen aan het spit en maak ze goed vast.
-
Gaar de kippen boven een barbecue van 200 °C in twee uur gaar. Draai het spit om de 30 minuten om en kwast in met de marinade.
-
Haal de kippen van het spit en snijd in stukken.
Ratatouille
-
Snijd de rode ui fijn en hak de knoflook fijn. Snijd de aubergine, courgette, paprika en tomaat in blokjes.
-
Fruit de ui en knoflook in een scheut olijfolie.
-
Voeg de aubergine toe en bak goudbruin.
-
Voeg de courgette en paprika toe en bak voor 5 minuten.
-
Voeg de tomaten, tijm, oregano en laurier toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper, stoof voor 3 minuten.
-
Stoof nu voor 3 minuten met de deksel op de pan.
-
Roer door en laat de ratatouille in 10–15 minuten op laag vuur inkoken.
Tomatensalade
-
Verwarm de oven op 220 °C.
-
Snijd de cherry-tomaten door de helft, snijd de knoflook in plakjes en rasp de Parmezaanse kaas.
-
Meng de cherry-tomaten in een ovenschaal met de knoflook, balsamicoazijn en olijfolie.
-
Doe de ovenschaal in de oven en rooster de cherry-tomaten in enkele minuten tot ze bruin kleuren. Laat daarna afkoelen.
-
Leg de geroosterde tomaten op een schaal en breng op smaak met peper en zout.
-
Pluk de basilicum en hak de amandelen en verdeel dit over de tomaten. Garneer tot slot met Parmezaanse kaas.
0 reacties