De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kip aan het spit met ratatouille en tomatensalade

Met dit recept zet je een volledige mediterraanse maaltijd in één keer op tafel. De juicy kip van het spit gaat perfect samen met de zachte groenten en de frisse tomatensalade.

40 min. voorbereidingstijd
120 min. oventijd
30 min. wachttijd
Direct naar recept
kip aan het spit

Een recept van

Ramon Brugman

Ramon Brugman buitenkeuken

"Kip aan spit maken op de bbq? In plaats van alleen de kip kun je ook de ratatouille op de barbecue bereiden! Samen heb je een compleet BBQ-feest!"

Bereidingswijze

Kip aan het spit

  1. Rasp de citroenen en knijp het sap eruit. Hak de knoflook fijn en ris de blaadjes van de tijm. 

  2. Meng de citroen, knoflook en tijm. Breng het op smaak met zout en peper.  

  3. Verdeel ¾ van de marinade over de kip en masseer in. Laat de kip minimaal 30 minuten marineren.  

  4. Rijg de kippen aan het spit en maak ze goed vast.  

  5. Gaar de kippen boven een barbecue van 200 °C in twee uur gaar. Draai het spit om de 30 minuten om en kwast in met de marinade. 

    De temperatuur voor kip aan het spit moet op de dikste delen een kerntemperatuur bereiken van 75 °C. Dan weet je zeker dat de kip gaar is. 

  6. Haal de kippen van het spit en snijd in stukken. 

Ratatouille

  1. Snijd de rode ui fijn en hak de knoflook fijn. Snijd de aubergine, courgette, paprika en tomaat in blokjes. 

  2. Fruit de ui en knoflook in een scheut olijfolie.  

  3. Voeg de aubergine toe en bak goudbruin. 

  4. Voeg de courgette en paprika toe en bak voor 5 minuten.

  5. Voeg de tomaten, tijm, oregano en laurier toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper, stoof voor 3 minuten. 

  6. Stoof nu voor 3 minuten met de deksel op de pan.  

  7. Roer door en laat de ratatouille in 10–15 minuten op laag vuur inkoken.

Tomatensalade

  1. Verwarm de oven op 220 °C. 

  2. Snijd de cherry-tomaten door de helft, snijd de knoflook in plakjes en rasp de Parmezaanse kaas. 

  3. Meng de cherry-tomaten in een ovenschaal met de knoflook, balsamicoazijn en olijfolie. 

  4. Doe de ovenschaal in de oven en rooster de cherry-tomaten in enkele minuten tot ze bruin kleuren. Laat daarna afkoelen.

  5. Leg de geroosterde tomaten op een schaal en breng op smaak met peper en zout. 

  6. Pluk de basilicum en hak de amandelen en verdeel dit over de tomaten. Garneer tot slot met Parmezaanse kaas. 

Maak je klaar voor Ramon's Buitenkeuken, een nieuw culiniar feelgood-programma met nieuw 24Kitchen-gezicht Ramon Brugman.

Ramon's Buitenkeuken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.