Op zoek naar een makkelijk, snel en lekker recept? Bekijk dan deze hartige taart met gekaramelliseerde uien dan eens! Echt een aanrader. 

 

Jet van Nieuwkerk

Ingredienten

4
Personen

Uientaart

  • 800 g uien (5 grote uien)
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 rol pizzadeeg (koeling)
  • 2 blikken (à 50 g) ansjovis
  • 20 zwarte olijven

Salade

  • 300 g haricot verts
  • 1 tl dijonmosterd
  • 3 el dragonazijn
  • 6 el olijfolie
  • zout en peper
  • 150 g gemengde sla
  • 1 bos basilicum

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 225˚C.
     
  2. Pel en snijd de uien in dikke ringen. Verhit een royale scheut olie in een braadpan. Voeg de uien met zout en peper toe, draai het vuur laag en bak 20-30 minuten, tot ze zacht, zoet en gekarameliseerd zijn.
     
  3. Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook. Blancheer de haricot verts in 4-5 minuten beetgaar. Spoel lauwwarm en laat uitlekken.
     
  4. Klop een dressing van de mosterd, azijn en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Meng de haricot verts door de dressing.
     
  5. Hak de rozemarijn heel fijn en doe bij de uien.
     
  6. Leg het deeg met bakpapier op de bakplaat. Verdeel de uien erover.
     
  7. Trek de ansjovis los in twee delen en leg ze in een rasterpatroon op de uien. Leg er steeds een olijf tussen. Liever wat minder ansjovis? Halveer de filets dan nog over de lengte, dan heb je aan 1 blikje genoeg.
     
  8. Bak de taart circa 10 minuten in de voorverwarmde oven.
     
  9. Meng de slablaadjes met de haricot verts, scheur de basilicumblaadjes en meng er doorheen.
     
  10. Neem de uientaart uit de oven, snijd in stukken en serveer met de salade.

    Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

105
Hartige taart met gekaramelliseerde uien
Hartige taart met gekarameliseerde uien