- Verwarm de oven voor op 225˚C.
- Pel en snijd de uien in dikke ringen. Verhit een royale scheut olie in een braadpan. Voeg de uien met zout en peper toe, draai het vuur laag en bak 20-30 minuten, tot ze zacht, zoet en gekarameliseerd zijn.
- Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook. Blancheer de haricot verts in 4-5 minuten beetgaar. Spoel lauwwarm en laat uitlekken.
- Klop een dressing van de mosterd, azijn en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Meng de haricot verts door de dressing.
- Hak de rozemarijn heel fijn en doe bij de uien.
- Leg het deeg met bakpapier op de bakplaat. Verdeel de uien erover.
- Trek de ansjovis los in twee delen en leg ze in een rasterpatroon op de uien. Leg er steeds een olijf tussen. Liever wat minder ansjovis? Halveer de filets dan nog over de lengte, dan heb je aan 1 blikje genoeg.
- Bak de taart circa 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meng de slablaadjes met de haricot verts, scheur de basilicumblaadjes en meng er doorheen.
- Neem de uientaart uit de oven, snijd in stukken en serveer met de salade.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
hartige taart met gekaramelliseerde uien
Op zoek naar een makkelijk, snel en lekker recept? Bekijk dan deze hartige taart met gekaramelliseerde uien dan eens! Echt een aanrader.
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Een recept van
Op zoek naar een makkelijk, snel en lekker recept? Bekijk dan deze hartige taart met gekaramelliseerde uien dan eens! Echt een aanrader.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Wat Eten We Vandaag?
‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties