De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appelkanjers

Wil je proberen! Appelkanjers met een heerlijk krokant amandellaagje. Lekker en vooral supersimpel om zelf te maken. Rudolph deelt zijn heerlijke recept voor de lekkerste appelkanjers.  

30 MIN
Appelkanjers

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Wil je proberen! Appelkanjers met een heerlijk krokant amandellaagje. Lekker en vooral supersimpel om zelf te maken. Rudolph deelt zijn heerlijke recept voor de lekkerste appelkanjers.  

Bereidingswijze

Stap 1: 
Schil de appels en snijd in stukjes. Meng de appelstukjes in een kom met de suiker, kaneelpoeder en de custard of het banketbakkersroompoeder. 

Stap 2: 
Rol het bladerdeeg uit tot circa 3 mm dikte. Steek er met een ronde steker 8 cirkels van 11 cm uit het deeg. Steek daarna 8 cirkels van 13 cm uit het deeg. 

Stap 3: 
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de 8 kleinste plakken deeg langs de randen met een beetje water en verdeel de appelvulling op het midden van het deeg. Leg nu de iets grotere plakken bladerdeeg hier overheen en druk ze rondom langs de randen goed aan. Je kunt hiervoor eventueel een vork gebruiken voor een geribbeld randje. 
 
Stap 4: 
Klop het eiwit los in een kom en bestrijk de bovenkant van de appelkanjers met een beetje van het eiwit. Voeg de suiker en de geschaafde amandelen toe aan de rest van het eiwit en roer dit goed door elkaar. Garneer de appelkanjers royaal met het mengsel. 

Stap 5: 
Bak de appelkanjers circa 30 minuten in de oven en bestuif na het bakken met poedersuiker. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN

 

Maak kennis met ons allernieuwste programma: Eerste Hulp Bij Bak-Ongelukken. In het programma schiet meesterkok en meester patissier Rudolph van Veen enthousiaste thuisbakkers te hulp wanneer zij tegen veelvoorkomende bakproblemen aanlopen. 

Facebook Banner 828x475.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker