Shirma's Curry Chicken
-
Was de kip in een pan met koud water en azijn. Spoel goed af.
-
Hak de kippenbouten in 2 à 3 stukken.
-
Pers de knoflookteentjes uit of hak ze grof. Snijd de ui en rode paprika in stukjes en leg aan de kant.
-
Doe de kip in een kom en marineer met de complete seasoning kruidenmix, zwarte peper, peterselie, koriander, tijm en ketjap manis en laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
-
Verhit zonnebloemolie samen met de boter en de suiker in een braadpan. Bak de geperste knoflook en currypoeder in de pan.
-
Doe de kip in de pan en bak deze 6-8 min per kant op middelhoog vuur totdat ze aan beide kanten bruin zijn.
-
Voeg de gesneden ui en paprika toe en bak mee tot de groenten glazig zijn.
-
Meng de tomatenpuree samen met het gekookte water tot een tomatensaus en voeg toe aan de pan.
-
Doe de deksel op de pan en laat 30 minuten sudderen op middelhoog vuur. Haal de laatste 10 minuten de deksel van de pan zodat de saus kan indikken.
-
Serveer met roti en geroerbakte snijbonen.
Shirma’s rotiplaat
-
Doe de bloem, zout en baking soda in een kom en mix met een vork.
-
Voeg langzaam de melk aan de droge ingrediënten toe en kneed totdat je een stevig deeg hebt. Verdeel het deeg in in 8 gelijke porties en maak balletjes.
-
Rol de balletjes één voor één plat, zo’n 5 mm dik, en smeer een 1/2 tsp boter op het deeg. Herhaal dit bij de andere 7 deegbolletjes.
-
Vouw de randjes naar elkaar toe en knijp ze dicht. Laat de roti 20 minuten rusten.
-
Vet de deegrolletjes en de deegroller in met zonnebloemolie. Rol het deeg met de ingevette deegroller tot het zo’n 2 mm dik is
-
Verhit een droge pan op medium vuur en doe het uitgerolde deeg in de pan. Keer gelijk om zodra het deeg omhoog komt.
-
Haal uit de pan en doe op een bord. Bedek met een theedoek terwijl je de rest afbakt.
Geroerbakte snijbonen
-
Verhit een pan met 1 tbsp olijfolie.
-
Pers de teentjes knoflook uit en rasp de gember en doe in de pan.
-
Snijd de gele paprika en rode ui klein en zet apart.
-
Verkruimel het halve bouillonblokje boven de pan en bak mee.
-
Voeg de snijbonen toe en bak ze kort op. Voeg de rode ui en gele paprika toe en bak nog een paar minuten mee.
-
Voeg de ketjap toe aan de pan en verlaag het vuur.
Meld je aan en praat mee