Shirma's Curry Chicken
-
Was de kip in een pan met koud water en azijn. Spoel goed af.
-
Hak de kippenbouten in 2 à 3 stukken.
-
Pers de knoflookteentjes uit of hak ze grof. Snijd de ui en rode paprika in stukjes en leg aan de kant.
-
Doe de kip in een kom en marineer met de complete seasoning kruidenmix, zwarte peper, peterselie, koriander, tijm en ketjap manis en laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
-
Verhit zonnebloemolie samen met de boter en de suiker in een braadpan. Bak de geperste knoflook en currypoeder in de pan.
-
Doe de kip in de pan en bak deze 6-8 min per kant op middelhoog vuur totdat ze aan beide kanten bruin zijn.
-
Voeg de gesneden ui en paprika toe en bak mee tot de groenten glazig zijn.
-
Meng de tomatenpuree samen met het gekookte water tot een tomatensaus en voeg toe aan de pan.
-
Doe de deksel op de pan en laat 30 minuten sudderen op middelhoog vuur. Haal de laatste 10 minuten de deksel van de pan zodat de saus kan indikken.
-
Serveer met roti en geroerbakte snijbonen.
Shirma’s rotiplaat
-
Doe de bloem, zout en baking soda in een kom en mix met een vork.
-
Voeg langzaam de melk aan de droge ingrediënten toe en kneed totdat je een stevig deeg hebt. Verdeel het deeg in in 8 gelijke porties en maak balletjes.
-
Rol de balletjes één voor één plat, zo’n 5 mm dik, en smeer een 1/2 tsp boter op het deeg. Herhaal dit bij de andere 7 deegbolletjes.
-
Vouw de randjes naar elkaar toe en knijp ze dicht. Laat de roti 20 minuten rusten.
-
Vet de deegrolletjes en de deegroller in met zonnebloemolie. Rol het deeg met de ingevette deegroller tot het zo’n 2 mm dik is
-
Verhit een droge pan op medium vuur en doe het uitgerolde deeg in de pan. Keer gelijk om zodra het deeg omhoog komt.
-
Haal uit de pan en doe op een bord. Bedek met een theedoek terwijl je de rest afbakt.
Geroerbakte snijbonen
-
Verhit een pan met 1 tbsp olijfolie.
-
Pers de teentjes knoflook uit en rasp de gember en doe in de pan.
-
Snijd de gele paprika en rode ui klein en zet apart.
-
Verkruimel het halve bouillonblokje boven de pan en bak mee.
-
Voeg de snijbonen toe en bak ze kort op. Voeg de rode ui en gele paprika toe en bak nog een paar minuten mee.
-
Voeg de ketjap toe aan de pan en verlaag het vuur.
10 reacties
Maar waarom kan ik het recept niet printen?
Grtjs Mirjam.
1. wat is een cup? Cups vind ik heel onhandig, graag gewoon in ml en grammen!
2. 1,5 kg kip voor 4 personen? Dat kan dus met de helft! Zeker in het kader van minder vlees/zuivel eten.
3. wat is 'compleet seasoning kruidenmix'? Dan weet ik nog niks.
4. Volgens mij is de afkorting voor theelepel: tl en voor eetlepel: el. Dit is Engels, maar het is toch een gewoon Nederlandse website?
Nou ja, er kan dus nog wat verbeterd worden aan de notatie. Maar nogmaals, ik heb het recept niet gemaakt, dus kan daar niks over zeggen.
Hartelijke groet,