Het heeft geen nut om kip te wassen. Donald Schaffner, een professor van voedselwetenschap aan de Rutgers Universiteit waarschuwt voor de gevaren. “Je moet rauwe kip nooit wassen! Je verwijdert er namelijk geen schadelijk bacteriën mee. Wat je wel doet is de bacterie van de kip door je keuken verspreiden.” Water zal namelijk door je keuken spetteren en het sap van de rauwe kip wordt verplaatst naar het aanrecht en je gootsteen.
Lees ook: Foto van een ei is wereldnieuws >
Maak je je echt zorgen om de bacteriën? Volgens onderzoekers moet gare kip een kerntemperatuur van 75 ℃ bereiken om alle bacteriën te doden. Dit kun je controleren door een kookthermometer in het dikste stuk van de kip te steken en de temperatuur te meten.
Naast je angst voor bacteriën is er nog een reden waarom je kip nooit moet wassen voor het bakken. Het wordt hierdoor namelijk moeilijker om de kip krokant te bakken en een krokante huid maakt een kip toch echt lekkerder!