Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Het account @world_record_egg ging een experiment aan om het ei de meeste likes in de geschiedenis van Instagram te bezorgen. "Laten we samen een wereldrecord halen en de meest gelikete post op Instagram worden", staat in de bio van het account, dat slechts één foto telt.

De foto had gisterochtend nog ‘slechts’ 9 miljoen likes, maar toen de recordpoging wat publiciteit kreeg, werd er ongeveer een miljoen keer per uur op het hartje naast de foto geklikt. In de avonduren ging de post het kiekje van Stormi, dat ruim 18 miljoen likes heeft, voorbij. 

BuzzFeed vroeg een interview aan met de persoon achter het account, maar die wilde slechts per mail antwoord geven. In een reactie verklaarden de bedenkers van de recordpoging grappend dat ‘Henrietta, een kip van het Britse platteland’ achter de foto zat, en dat zij zelf het ei, dat ze Eugene noemt, gelegd heeft.

Lees ook: Op deze plek moet je eieren in ieder geval niet (!) bewaren >

Reactie

Kylie Jenner pakte haar verlies op Instagram sportief op. De realityster reageerde door een filmpje te delen waarin ze ‘het’ ei op straat brak en zogenaamd wilde bakken op het hete asfalt. ‘Take that, little egg', grapte ze erbij.

Dit bericht bekijken op Instagram

Take that little egg

Een bericht gedeeld door Kylie (@kyliejenner) op