Amandelvulling
1) Doe de amandelspijs, citroenrasp, boter en het ei in een kom en meng dit goed door. Dit gaat het makkelijkste met de hand. Doe het in een spuitzak en leg het alvast aan de kant. Spuitzak is overigens niet essentieel. Je kunt de amandelvulling ook met een lepel over de bodem verdelen. Met een spuitzak gaat het alleen wat makkelijker.
Sloffenbodem
1) Neem de kom van de mixer en zet alvast de klopper op de machine. Doe nu de zachte boter met de eidooier, rasp van de citroen, suiker en het zout in een kom. Zet de machine aan en meng het goed door elkaar. Het hoeft niet lang te mengen.
2) Zeef nu de bloem en het bakpoeder samen bij het botermengsel in de kom. Meng dit weer tot een mooi deeg. Druk het een beetje plat en leg het tot gebruik in de koeling.
3) Koelen is voor dit deeg niet noodzakelijk. Je kunt het eventueel ook meteen gebruiken.
Bakken van de slof
1) Verwarm de oven voor op 200˚C
2) Bestuif het aanrecht met wat bloem en leg hier de schijf deeg op. Rol dit uit tot stuk deeg van ongeveer 1-2 cm dik. Gebruik de sloffenring om het deeg uit te steken. Leg de deegbodem in de vorm op de bakplaat. Heb je geen sloffenring dan kun je ook eventueel een ijzeren ronde ring gebruiken.
3) Neem nu de amandelvulling en lepel die of spuit die op de taartbodem. Laat wel een rand aan de zijkanten vrij van 1-2 cm.
4) Bak de slof in ca 20-25 minuten gaar en goudbruin. Check of hij goed is door de sloffenring in de oven iets op te tillen. Uiteraard met een oven handschoen! Als de zijkant bruin is, is de slof goed. Laat nu een paar minuten afkoelen in de sloffenring. Haal dan de ring eraf en laat helemaal afkoelen.
Banketbakkersroom
1) Om de banketbakkersroom te maken begin je met het mengen van de suiker, vanillesuiker en de eidooiers in een kom. Voeg hier de bloem aan toe en meng dit even door. In een pannetje verhit je de melk, zodra het begint te koken draai je het vuur uit.
2) Voeg een klein beetje melk toe aan het eimengsel en roer door tot de melk helemaal is opgenomen. Niet teveel anders zorg je ervoor dat de hete melk de eieren gaat garen. Dan krijg je roerei. Voeg de melk nu in gedeeltes toe en roer elke keer tot het goed gemengd en egaal is.
3) Giet nu je roommengsel terug in de pan en zet het vuur weer aan. Niet te hoog. Breng het onder continue roeren aan de kook. Zorg ook dat je over de bodem roert om te voorkomen dat het gaat aanbakken. De banketbakkersroom is klaar als het de dikte heeft tussen vanillevla en pudding in.
4) Doe de room nu in een schone kom en dek dit af met plastic folie. Je zorgt dat de folie op de room ligt. Dit is om te voorkomen dat er een velletje op de banketbakkersroom komt. Laat even afkoelen tot de ergste hitte eraf is en zet dan in de koeling. Daar zal het nog verder indikken.
5) Als de room helemaal is afgekoeld kun je hem verwerken. Dit kan in een spuitzak of je kunt het op de slof lepelen. In een spuitzak ziet het er natuurlijk net wat mooier uit.
Slagroom
1) Doe de slagroom met de suiker in een kom en mix het tot je stijve pieken hebt. Doe het in een spuitzak met een kartelmondje.
Afwerking
1) Nu alle onderdelen af zijn is het zaak om de slof af te maken. Je begint met de banketbakkersroom op de bodem te spuiten in twee brede banen. De derde baan doe je daarbovenop zodat het geheel wat hoger wordt. Of wees creatief met je banketbakkersroom. Dat kan natuurlijk ook!
2) Doe de gehalveerde aardbeien met de punt naar boven in de room. Ga daarmee de hele slof over zodat je rijen aardbeien hebt. Laat de middelste baan leeg waar je dan nog de gele room ziet zitten.
3) Hier spuit je de slagroom op. Maak hier mooie toeven of cirkels of wat je maar mooi vindt.
0 reacties