De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zo maak je de lekkerste cordon bleu

Zelfgemaakt is cordon bleu natuurlijk veel lekkerder en hierna wil je ook niet meer anders!

35 min kooktijd
Cordon bleu à la Perry met groene koolhutspot

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Snijd de pancetta in grove blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Smelt de boter in een kookpan en fruit hierin de pancetta. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten op zacht vuur.

2. Snijd de kool en bak een paar minuten zachtjes mee.

3. Snijd de aardappels in gelijke stukken. Voeg de aardappels, verkruimelde bouillonblokjes, een beetje zout en zoveel heet water toe zodat de aardappels net onderstaan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat afgedekt in 15 minuten gaarkoken. Roer tijdens het koken een keer door de pan.

4. Snijd de kipfilets horizontaal bijna helemaal doormidden. Klap open, leg tussen een vel bakpapier en sla met de achterkant van een pan of vleeshamer iets plat. Beleg elke filet met 2 plakken kaas en een plak ham. Vouw de kipfilets over de vulling dicht (zorg dat de vulling niet teveel uitsteekt) en zet vast met cocktailprikkers.

5. Strooi de bloem in een diep bord en roer er wat zout en peper doorheen. Klop het ei los in een tweede bord en verkruimel de cornflakes in een derde diep bord. Wentel de gevulde kipfilets eerst door de bloem, doop ze dan in het ei en laat het teveel eraf druipen. Druk ze tenslotte in de cornflakeskruimels, zodat ze er helemaal mee zijn bedekt.

6. Verwarm de oven voor op 160˚C.

7. Bak de kip cordon bleus in een koekenpan in een laag olie goudbruin. Doe over in een ovenschaal of op een bakplaatje en gaar ze nog 10-15 minuten in de oven.

8. Giet de aardappels en kool af (als er nog veel water in de pan zit, anders niet nodig) en doe terug in de pan. Doe de deksel op de pan en huts/schud tot de aardappels breken. Het zetmeel zorgt voor een gebonden hutspot.

9. Serveer de kip cordon bleus met de groene koolhutspot.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker