De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

koude feestschotel

Het nieuwe jaar feestelijk inluiden? Probeer dan deze koude feestschotel. Perfect voor bij de borrel en supermakkelijk gemaakt. Oud & nieuw.
45 min voorbereidingstijd
120 min wachttijd
Koude feestschotel

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Iets te vieren? Probeer dan een hors d'oeuvre schotel, oftewel: een koude schotel. Zo in elkaar gezet en véél lekkerder dan een koude schotel uit de supermarkt."

Bereidingswijze

Koude schotel

  1. Breng 1 liter water aan de kook met het soepvlees en schep het schuim eraf. Zet op matig vuur en laat 2 uur of langer trekken. Laat het vlees laten afkoelen en pluk klein. De bouillon kan je gebruiken om bijvoorbeeld soep mee te maken. 

  2. Schil de aardappels, snijd in blokjes en kook in circa 20 minuten gaar. Giet af en laat uitwasemen op keukenpapier. 

  3. Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui. Meng het rundvlees, aardappel- en appelblokjes, ui en de mayonaise. Breng op smaak met het sap van de limoen en peper en zout.  

Koude schotel opmaken

  1. Kook de eieren circa 8 minuten. Laat schrikken onder koud water, pel en halveer.  

  2. Schep de vleessalade op een grote schaal. Haal de blaadjes los van de kropsla en deze plaats deze rondom de salade. Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in plakjes. 

  3. Verdeel het ei, tomaten en de komkommer rondom de salade. Roer de mayonaise los met een klein scheutje water. Verdeel ¾ van de mayonaise over de bovenkant van de salade.  

  4. Halveer de schijven ananas en de cherrytomaatjes. Pluk de peterselie. Verdeel deze over de bovenkant van de salade. Garneer met de peterselie. 

  5. Halveer de augurken. Snijd deze in tot een waaiervorm en leg op de salade. Verdeel de rest van de mayonaise over de eitjes en bestuif deze met een beetje paprikapoeder.  

    Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Wat is een koude schotel?

Koude schotel is een van oorsprong Limburgs gerecht gemaakt van rundvlees, mayonaise, aardappelen en hardgekookte eieren die je tot slaatje verwerkt. Je eet het meestal als bijgerecht of buffetgerecht. 

Koude feestschotel

Hoe lang kun je koude schotel bewaren​?

Mits gekoeld en afgedekt bewaard in de koelkast, bewaar je koude schotel zo'n 2 tot 3 dagen in de koelkast. Koude schotel kun je niet invriezen.

koelkast bewaren

Wat eet je bij koude schotel​?

Wanneer je koude schotel serveert als bij- of buffetgerecht kun je er brood bij serveren. Denk aan stokbrood, ciabatta of soepstengels. 

volkorenbrood

Hoe koude schotel opmaken?

Je maakt koude schotel op naar eigen wens! Gebruik de bovenstaande opmaaktips uit het recept als inspiratie voor een feestelijk resultaat.

eieren pellen

Hoeveel koude schotel per persoon​?

Reken op zo'n 150 tot 200 gram koude schotel per persoon wanneer je het als bij- of voorgerecht serveert. Gebruik minder als het onderdeel is van een buffet, je gasten zullen dan maar zo'n 50 tot 100 gram opscheppen. 

Miniatuurvoorbeeld

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Ik vindt het een prima recept om over 4 wk te maken ivm carnaval voor de familie 23 pers.super recept.👌
Bja Veldscholte
20-01-2025

Ook lekker