Koude schotel
-
Breng 1 liter water aan de kook met het soepvlees en schep het schuim eraf. Zet op matig vuur en laat 2 uur of langer trekken. Laat het vlees laten afkoelen en pluk klein. De bouillon kan je gebruiken om bijvoorbeeld soep mee te maken.
-
Schil de aardappels, snijd in blokjes en kook in circa 20 minuten gaar. Giet af en laat uitwasemen op keukenpapier.
-
Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui. Meng het rundvlees, aardappel- en appelblokjes, ui en de mayonaise. Breng op smaak met het sap van de limoen en peper en zout.
Koude schotel opmaken
-
Kook de eieren circa 8 minuten. Laat schrikken onder koud water, pel en halveer.
-
Schep de vleessalade op een grote schaal. Haal de blaadjes los van de kropsla en deze plaats deze rondom de salade. Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in plakjes.
-
Verdeel het ei, tomaten en de komkommer rondom de salade. Roer de mayonaise los met een klein scheutje water. Verdeel ¾ van de mayonaise over de bovenkant van de salade.
-
Halveer de schijven ananas en de cherrytomaatjes. Pluk de peterselie. Verdeel deze over de bovenkant van de salade. Garneer met de peterselie.
-
Halveer de augurken. Snijd deze in tot een waaiervorm en leg op de salade. Verdeel de rest van de mayonaise over de eitjes en bestuif deze met een beetje paprikapoeder.
Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK
1 reactie