Het zal je misschien verbazen maar deze Turkse runderstoof, ook wel Kabaklama genoemd, staat binnen een oogewenk op tafel. Karsu deelt haar recept zodat ook jij dit heerlijke gerecht aan je geliefden kunt voorschotelen. 

Karsu Dönmez

Ingredienten

4
Personen

  • 1 ui
  • 2 courgettes
  • 2 eetlepels zonnebloembolie
  • 400 g rundvlees
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 eetlepel peperpuree
  • 1/2 eetlepel pul biber
  • 4 eetlepels sumak
  • 2 liter kokend water
  • 3 tenen knoflook
  • 100 g kikkererwten (voorgekookt)
  • 1,5 eetlepel gedroogde munt
  • 1,5 eetlepel zout
  • 2 eetlepel boter

Extra nodig

  • soeppan
  • steelpan

Bereidingswijze

30 minuten

Stap 1: 
Pel en snijd de ui in halveringen. Snijd de courgette in blokjes van circa 1.5 cm. Snijd het rundvlees in blokjes.  

Stap 2: 
Verhit de olie in een soeppan en bak het vlees goudbruin. Voeg de ui toe en vervolgens de tomatenpuree, peperpuree en pul biber toe en bak dit voor circa 3 minuten.  

Stap 3: 
Meng ondertussen 250 ml kokend water met de sumak en laat trekken. Voeg het resterende water en het zout toe aan de pan en laat zachtjes koken. Voeg de courgette, knoflook en kikkererwten toe aan de soep en kook voor circa 15 minuten. 

Stap 4: 
Giet het kommetje met de getrokken sumak door een zeef boven de pan met het vlees en de courgette. Meng voorzichtig door.   

Stap 5: 

Verhit de boter in een steelpan. Voeg dan de gedroogde munt toen en meng door tot de boter is gesmolten. Giet de muntboter in de pan en meng door. Verdeel de stoof over de borden.  

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Geef je waardering

Turkse runderstoof
Turkse runderstoof