De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

turkse runderstoof met courgette

Het zal je misschien verbazen maar deze Turkse runderstoof tover je binnen een handomdraai op tafel. Karsu deelt haar recept zodat ook jij dit heerlijke gerecht aan je geliefden kunt voorschotelen. 

10 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Turkse runderstoof

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

Het zal je misschien verbazen maar deze Turkse runderstoof, ook wel Kabaklama genoemd, staat binnen een oogewenk op tafel. Karsu deelt haar recept zodat ook jij dit heerlijke gerecht aan je geliefden kunt voorschotelen. 

Bereidingswijze

Stap 1: 
Pel en snijd de ui in halveringen. Snijd de courgette in blokjes van circa 1.5 cm. Snijd het rundvlees in blokjes.  

Stap 2: 
Verhit de olie in een soeppan en bak het vlees goudbruin. Voeg de ui toe en vervolgens de tomatenpuree, peperpuree en pul biber toe en bak dit voor circa 3 minuten.  

Stap 3: 
Meng ondertussen 250 ml kokend water met de sumak en laat trekken. Voeg het resterende water en het zout toe aan de pan en laat zachtjes koken. Voeg de courgette, knoflook en kikkererwten toe aan de soep en kook voor circa 15 minuten. 

Stap 4: 
Giet het kommetje met de getrokken sumak door een zeef boven de pan met het vlees en de courgette. Meng voorzichtig door.   

Stap 5: 

Verhit de boter in een steelpan. Voeg dan de gedroogde munt toen en meng door tot de boter is gesmolten. Giet de muntboter in de pan en meng door. Verdeel de stoof over de borden.  

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Die ga ik maken. Mooie recepten!!!
Eric Kruize
04-07-2023

Ook lekker