Stroganoff-soep
-
Laat 2 eetepels boter smelten in een soeppan op middelhoog vuur. Snijd de biefstuk in repen van 1 cm dik en breng op smaak met peper en zout. Bak de biefstuk zo’n 5 minuten in de hete boter tot het rondom bruin is. Schep halverwege om. Haal de biefstuk uit de pan en leg apart op een bord.
-
Laat opnieuw een eetepel boter verhitten in dezelfde soeppan en voeg de tomatenpuree, champignons, ui, knoflook en paprikapoeder toe. Bak dit ongeveer 5 minuten totdat de ui glazig is en de champignons bruin zijn.
-
Voeg de runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg daarna de fusilli toe, zet het vuur laag en laat 5-7 sudderen tot de pasta ‘al dente’ is.
-
Maak een papje van de maïzena met wat water en roer dit door de soep. Voeg de slagroom toe en laat nog 2 minuten al roerend koken tot de soep wat dikker is geworden.
-
Voeg de biefstuk weer toe en laat dit een minuut meewarmen, niet langer anders wordt het vlees taai. Voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de stroganoff-soep met de fijngehakte peterselie. Ook lekker: een stuk brood erbij.
0 reacties