De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zelfgemaakte cheeseburger

Dit is dé perfecte cheeseburger

120 min voorbereidingstijd
10 min kooktijd
zelfgemaakte cheeseburger GP

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

Een échte Amerikaanse burger, maar dan helemaal zelfgemaakt met een topping van ui, augurk en gesmolten cheddar. Ik laat je zien hoe je dit heerlijke gerecht zelf kunt maken. 

Bereidingswijze

Briochebollen 

  1. Meng het bloem, zout, gist, suiker, 3 eieren en de melk in een grote kom en kneed tot een soepel deeg. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan het deeg en kneed nog een keer door. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur. 

  2. Bestuif het werkblad met bloem en verdeel het deeg in 12 gelijke bolletjes. Verdeel op een bakplaat, dek af met een vochtige theedoek en laat nogmaals 45 minuten rijzen. 

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk de bolletjes met een losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaad. Bak de briochebollen in circa 15 minuten goudbruin. 

Cheeseburger

  1. Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in vier gelijke delen. Vorm met je handen burgers of gebruik hiervoor een hamburgerpers.  

  2. Verhit een ruime koekenpan en bak de burgers in circa 6 minuten gaar.  

  3. Snijd de zure bommen in plakken. Pel en snipper de ui. 

  4. Snijd de briochebollen doormidden en rooster kort in de pan. Verdeel de mosterd en ketchup, de burgers, augurk, ui en plakken cheddar over de briochebol.  

    Plaats de burgers in de magnetron en verwarm voor circa 30 seconden of tot de kaas is gesmolten.

In dit programma biechten bekende Nederlanders waaronder Dan Karaty, Sergio Vyent en Shirma Rouse hun geheime eetgewoontes op aan 24Kitchen-chef Perry de Man en bereiden ze samen een culinaire versie van hun favoriete gerecht. 

 

guilty pleasures

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker