Briochebollen
-
Meng het bloem, zout, gist, suiker, 3 eieren en de melk in een grote kom en kneed tot een soepel deeg. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan het deeg en kneed nog een keer door. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
-
Bestuif het werkblad met bloem en verdeel het deeg in 12 gelijke bolletjes. Verdeel op een bakplaat, dek af met een vochtige theedoek en laat nogmaals 45 minuten rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk de bolletjes met een losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaad. Bak de briochebollen in circa 15 minuten goudbruin.
Cheeseburger
-
Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in vier gelijke delen. Vorm met je handen burgers of gebruik hiervoor een hamburgerpers.
-
Verhit een ruime koekenpan en bak de burgers in circa 6 minuten gaar.
-
Snijd de zure bommen in plakken. Pel en snipper de ui.
-
Snijd de briochebollen doormidden en rooster kort in de pan. Verdeel de mosterd en ketchup, de burgers, augurk, ui en plakken cheddar over de briochebol.
0 reacties