De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Zelfgemaakte cheeseburger

Een échte Amerikaanse burger, maar dan helemaal zelfgemaakt met een topping van ui, augurk en gesmolten Cheddar. Do we need to say more? Chefkok Perry laat zien hoe je dit heerlijke gerecht zelf kunt maken. 

130 MIN
zelfgemaakte cheeseburger GP

Een échte Amerikaanse burger, maar dan helemaal zelfgemaakt met een topping van ui, augurk en gesmolten cheddar. Chefkok Perry laat zien hoe je dit heerlijke gerecht zelf kunt maken. 

Perry de Man

Bereidingswijze

Briochebollen 

Stap 1: 
Meng het bloem, zout, gist, suiker, 3 eieren en de melk in een grote kom en kneed tot een soepel deeg. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan het deeg en kneed nog een keer door. Dek af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur. 

Stap 2: 
Bestuif het werkblad met bloem en verdeel het deeg in 12 gelijke bolletjes. Verdeel op een bakplaat, dek af met een vochtige theedoek en laat nogmaals 45 minuten rijzen. 

Stap 3: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk de bolletjes met een losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaad. Bak de briochebollen in circa 15 minuten goudbruin. 

Cheeseburger 

Stap 1: 
Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in vier gelijke delen. Vorm met je handen burgers of gebruik hiervoor een hamburgerpers.  

Stap 2: 
Verhit een ruime koekenpan en bak de burgers in circa 6 minuten gaar.  

Stap 3: 
Snijd de zure bommen in plakken. Pel en snipper de ui.  

Stap 4: 
Snijd de briochebollen doormidden en rooster kort in de pan. Verdeel de mosterd en ketchup, de burgers, augurk, ui en plakken cheddar over de briochebol.  

Tip voor de échte fans van Guilty pleasures: 
Plaats de burgers in de magnetron en verwarm voor circa 30 seconden of tot de kaas is gesmolten.
 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT GUILTY PLEASURES  

Maak kennis met ons allernieuwste programma: Guilty Pleasures. In het programma biechten bekende Nederlanders waaronder Dries Roelvink, Romy Monteiro en Humberto Tan hun geheime eetgewoontes op aan chefkok Perry de Man en bereiden ze samen een culinaire versie van hun favoriete gerecht. 

 

Guilty pleasures Perry

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker