De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Moelleux au chocolat met gezouten karamelsaus en vanille-ijs

Wauw! Dit is lekker. Chocoladecakejes waar de gesmolten chocolade uitloopt. Geserveerd met gezouten karamelsaus. Het recept voor deze lekkernij vind je op onze website.

25 MIN
Moeulleux au chocolat met gezouten karamelsaus en vanille-ijs
Hugo Kennis

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de vormpjes in met boter en bestuif de binnenkant met cacao.

2. Breek de chocolade in stukken en laat in een steelpan samen met de boter op laag vuur smelten.

3. Mix de eieren met de suiker en een snuf zout tot een dik romig mengsel.

4. Voeg al roerend met een spatel het chocolade-botermengsel toe.

5. Zeef de bloem met de cacao boven de kom en spatel door het chocolademengsel. Verdeel het beslag met de ijsboltang over de ovenschaaltjes.

6. Bak de moelleux au chocolat 10-13 minuten in de oven, zodat de buitenkant stevig, maar de binnenkant nog vloeibaar is.

7. Laat voor de gezouten karamelsaus de suiker in een pan smelten tot er karamel ontstaat. Verwarm in een ander pannetje de slagroom en blus hiermee de karamel af. Roer glad en roer dan ook de boter en een mespunt zeezoutvlokken door de saus.

8. Stort de moelleux au chocolat op de borden. Schep er een bol ijs op, lepel wat van de saus eromheen, bestrooi met zeezoutvlokken en serveer meteen.

Tip: 
Je kan het beslag een paar uur of zelfs een dag van te voren maken en in de vormpjes in de koelkast bewaren. Bak ze vlak voor het opdienen.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Vanaf 4 januari geven wij, 24Kitchen, samen met AD Koken & Eten antwoord op de meestgestelde vraag: ‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker