1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de vormpjes in met boter en bestuif de binnenkant met cacao.
2. Breek de chocolade in stukken en laat in een steelpan samen met de boter op laag vuur smelten.
3. Mix de eieren met de suiker en een snuf zout tot een dik romig mengsel.
4. Voeg al roerend met een spatel het chocolade-botermengsel toe.
5. Zeef de bloem met de cacao boven de kom en spatel door het chocolademengsel. Verdeel het beslag met de ijsboltang over de ovenschaaltjes.
6. Bak de moelleux au chocolat 10-13 minuten in de oven, zodat de buitenkant stevig, maar de binnenkant nog vloeibaar is.
7. Laat voor de gezouten karamelsaus de suiker in een pan smelten tot er karamel ontstaat. Verwarm in een ander pannetje de slagroom en blus hiermee de karamel af. Roer glad en roer dan ook de boter en een mespunt zeezoutvlokken door de saus.
8. Stort de moelleux au chocolat op de borden. Schep er een bol ijs op, lepel wat van de saus eromheen, bestrooi met zeezoutvlokken en serveer meteen.
Tip:
Je kan het beslag een paar uur of zelfs een dag van te voren maken en in de vormpjes in de koelkast bewaren. Bak ze vlak voor het opdienen.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties