De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

eendenborst met bramen-portsaus

Eendenborst is een veel gegeten stukje gevogelte. En enorm lekker als je het ons vraagt! Perfect als je wilt uitpakken met kerst.

30 MIN
Eendenborst

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Eendenborst is een veel gegeten stukje gevogelte. En enorm lekker als je het ons vraagt! Perfect als je wilt uitpakken met kerst.

Bereidingswijze

Stap 1: Eendborstfilets 
Snijd het vet van de eendenborst kruislings in met een mes. Kruid de vleeskant met zout en peper. Verhit een koekenpan en leg de eend met het vel in de pan. Laat circa 10 minuten bakken zodat het vel bruin wordt en het vet wegloopt. Keer de eendenborsten en bak ca. nog 2 minuten. Neem de eendenborstfilet uit de pan en laat circa 10-15 minuten rusten in een vel aluminiumfolie. 

Stap 2: Bramen-portsaus 
Schenk het vet uit de pan en blus de pan met een scheutje water. Los hierin de mosterd en de bramenjam op. Voeg de bouillon, laurierblaadje en kruidnagels toe. Schenk de port erbij en kook dit in tot er een dikke saus ontstaat. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagels. Voeg de bramen toe en warm nog even kort door. Voeg het bakvet van de eendenborstfilet toe aan de saus.  

Stap 3: Afmaken eenborstfilets 
Snijd de eendenborst in plakken en serveer de saus erbij. Garneer met gekneusde roze peperkorrels en takjes rozemarijn. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker