Chocoladetulband
-
Verwarm de oven voor op 160 °C (boven-/onderwarmte). Vet de tulbandvorm goed in met boter en bestrooi met cacaopoeder. Klop het overtollige cacao eruit.
-
Snijd de chocolade in stukken en smelt samen met de roomboter au bain marie. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Meng ondertussen in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder en het zout.
-
Mix in een grote kom de eieren los met de melk. Voeg de suiker toe en roer door.. Voeg daarna al mixend het gesmolten chocolademengsel toe. Zeef hier het bloemmengsel boven en roer tot een glad beslag.
-
Giet de helft van het beslag in de tulbandvorm. Strijk het beslag met een lepel naar de randen, zodat er in het midden een ruimte ontstaat. Schep de jam in deze ring en verdeel de frambozen erover. Giet de rest van het beslag in de vorm en bak in de oven voor ca. 60-65 minuten. Test met een satéprikker of de cake gaar is: deze moet er schoon uitkomen.
-
Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm op een rooster. Keer de cake daarna voorzichtig om en laat nog 10 min in de vorm zitten. Verwijder de vorm en laat volledig afkoelen.
-
Smelt ondertussen de ruby chocolate au bain marie in een pan. Giet over de cake. Zet de cake 30 minuten in de koelkast om op te stijven en serveer.
0 reacties