Dit gerecht is een pareltje uit de Indiase keuken. Deze vegetarische curry maak je met spinazie en kaas die niet smelt. Wel voor de liefhebber van een klein beetje pit. 

Ingredienten

2
Personen

Ingrediënten

  • 350 g paneer
  • 450 g spinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gember - geraspt
  • 1/2 rode peper
  • 2 tl garam masala
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 300 ml kokosmelk
  • peper & zout
  • olijfolie

Extra nodig

  • braadpan
  • vergiet

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Kook de spinazie 2-3 minuten in water. Giet de spinazie goed af en hak het fijn.

Snipper de ui en hak de knoflook, de gember en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Gebruik een hele peper als je van pittig eten houdt.

Snijd de paneer in blokjes van 2 x 2 cm.

Verhit 1 el olie in een grote pan en bak de paneerblokjes tot ze lichtbruin zijn en haal ze uit de pan. 

Voeg wat extra olie toe aan de pan en bak de knoflook, gember, de rode peper en de ui.

Voeg de komijnpoeder en de garam masala toe en bak het kort mee.

Voeg daarna de spinazie, kurkuma, zout en kokosmelk toe. 

Doe de blokjes paneer terug in de pan en roer voorzichtig om. 

Kook, zonder deksel, gedurende 10-15 minuten of tot de kokosmelk is ingekookt. Het resultaat moet een dikke, groene spinaziesaus zijn.

Breng de saag paneer verder op smaak met peper en zout.

Serveertip: serveer de saag paneer  met (gele) rijst en naanbrood.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

127
saag paneer edit
Saag paneer