De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

turkse aardappelsalade en calamaris

Op zoek naar een lekker bijgerecht? Probeer eens deze heerlijke aardappelsalade met calamaris, beter bekend als gefrituurde inktvisringen. Karsu deelt haar heerlijke recept. Eet smakelijk!

45 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Turkse aardappelsalade en calamaris

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

Op zoek naar een lekker bijgerecht? Probeer eens deze heerlijke aardappelsalade met calamaris, beter bekend als gefrituurde inktvisringen. Karsu deelt haar heerlijke recept. Eet smakelijk!

Bereidingswijze

Turkse aardappelsalade 

Stap 1: 
Kook de aardappelen in ruim kokend water voor circa 20 minuten. Giet af en schil de aardappelen terwijl ze nog warm zijn. Laat afkoelen. 

Stap 2: 
Pel en snijd de ui in halveringen. Snijd de bosui in ringen en snijd de peterselie fijn. Houd een klein beetje achter voor de garnering. Doe in een grote kom en meng met je handen de pul biber, komijn, zout. Voeg tomatenpuree, sap van 1 citroen en olijfolie toe. Meng goed door. 

Stap 3: 
Snijd de aardappelen in blokjes. Meng de aardappelen in de kom met de kruiden en ui. Garneer met extra peterselie. 

Calamaris 

Stap 1: 
Snijd de pijlinktvis in ringen. Meng in een grote kom de inktvisringen, baking soda, suiker, citroensap en het bruiswater met elkaar. Kneed voor enkele minuten. Zet circa 60 minuten apart. 

Stap 2: 
Verhit de olie in een diepe pan. Meng de bloem met het zout. Haal de calamaris door de bloem en bak vervolgens in de hete pan in circa 2.5 minuten goudbruin. 

Walnotendip 

Doe het broodkruim, walnoten en knoflook in een blender en maal fijn. Snijd de dille fijn. Meng in een kom het walnotenmengsel, de dille, water, mayonaise, yoghurt en het zout door elkaar en breng op smaak met peper. 

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Wanneer moet je de tomaat toevoegen aan de aardappelsalade? Staat in de ingrediënten lijst 2 tomaten maar in de bereidingswijze staat er geen tomaat in! Groetjes Wendy
Wendy Knijn
08-07-2023

Ook lekker