Turkse aardappelsalade
-
Kook de aardappelen in ruim kokend water voor circa 20 minuten. Giet af en schil de aardappelen terwijl ze nog warm zijn. Laat afkoelen.
-
Pel en snijd de ui in halveringen. Snijd de bosui in ringen en snijd de peterselie fijn. Houd een klein beetje achter voor de garnering. Doe in een grote kom en meng met je handen de pul biber, komijn, zout. Voeg tomatenpuree, sap van 1 citroen en olijfolie toe. Meng goed door.
-
Snijd de aardappelen in blokjes. Meng de aardappelen in de kom met de kruiden en ui. Garneer met extra peterselie.
Calamaris
-
Snijd de pijlinktvis in ringen. Meng in een grote kom de inktvisringen, baking soda, suiker, citroensap en het bruiswater met elkaar. Kneed voor enkele minuten. Zet circa 60 minuten apart.
-
Verhit de olie in een diepe pan. Meng de bloem met het zout. Haal de calamaris door de bloem en bak vervolgens in de hete pan in circa 2.5 minuten goudbruin.
Walnotendip
-
Doe het broodkruim, walnoten en knoflook in een blender en maal fijn. Snijd de dille fijn. Meng in een kom het walnotenmengsel, de dille, water, mayonaise, yoghurt en het zout door elkaar en breng op smaak met peper.
4 reacties
Dat zijn Turkse chilivlokken. Vaak te koop bij Turkse supermarkten.
Groetjes,
Team-24Kitchen