De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

eend met balsamicosaus van de bbq

In Buitengewoon BBQ laat Pitmaster X zien hoe je deze malse eend met balsamicosaus maakt.

45 min voorbereidingstijd
180 min wachttijd
Eend met balsamicosaus van de BBQ

Een recept van

Roel Westra

Roel

"Als je een eend uitzoekt voor dit gerecht raad ik je aan om langs je lokale poelier te gaan. Ze kunnen je ook helpen ontleden mocht je dit niet zelf willen doen."

Bereidingswijze

Eend voorbereiden

  1. Ontbeen de eend en snijd de borst- en pootstukken los.  

  2. Maak de eendenborst schoon, snijd de huid in tot op het vlees en kruid de vleeskant met barbecuekruiden en de huidkant met piramidezout. Bewaar in de koelkast. 

  3. Zout de eendenpoten en leg in een ovenschaal met roomboter, een sjalot en takjes tijm. 

  4. Gaar op de barbecue op 180°C circa 2,5 uur tot het vlees uit elkaar valt. Bewaar het vet voor de balsamicosaus. 

Balsamicosaus

  1. Pel en snipper 2 sjalotten. Snijd de andere 2 doormidden.

  2. Trek het gare vlees van de eendenpoten en hak fijn. 

  3. Verhit eendenvet uit de ovenschaal in een pan en fruit de sjalotten. 

  4. Voeg het gegaarde vlees toe en laat zacht worden.

  5. Voeg de halve sjalotten toe, samen met balsamicoazijn, honing, rozemarijn, peper en zout. 

  6. Laat circa 10 minuten sudderen op middelhoog vuur tot de saus is ingedikt.

Eendenborst

  1. Stel de barbecue in op 120°C met rookhout. Haal de eendenborst uit de koelkast.

  2. Rook de eendenborst circa 30 minuten tot een kerntemperatuur van 55°C. Laat daarna 10 minuten rusten. 

  3. Verhit vervolgens een grillpan of barbecuegrill en bak de eendenborst circa 5 minuten met de huid naar beneden tot deze krokant is.

  4. Snijd de eendenborst in plakjes. Serveer met de sjalot-balsamicosaus. Lekker met tartiflette.

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker