De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tartiflette van de bbq

Pitmaster X maakt in Buitengewoon BBQ een tartiflette met filodeeg, verschillende soorten groenten en vlees.

30 min voorbereidingstijd
45 min wachttijd
Tartiflette van de BBQ

Een recept van

Roel Westra

Roel

"Het leuke aan dit gerecht is dat het een volledige maaltijd is. Als je het vlees weglaat heb je een vegetarische variant, ook lekker!"

Bereidingswijze

Tartiflette 

  1. Vet een gietijzeren pan of bakvorm in met olijfolie.  

  2. Vouw de vellen filodeeg en leg ze losjes rondom in de pan.  

  3. Snijd de aardappels en courgette in dunne plakken van 2 mm met een mandoline. Snijd de Ardennerham in stukjes en de Reblochon in plakjes.  

  4. Vul de filodeeg met aardappelschijfjes, stukjes Ardennerham, plakken Reblochon en courgette. 

  5. Klop de eieren los met kookroom, zout, nootmuskaat en peper.  

  6. Giet in de gietijzeren pan en schud lichtjes zodat alles verdeeld is.  

  7. Bak op de barbecue op 180°C circa 45 minuten tot goudbruin. Laat daarna afkoelen en opstijven. 

    Bak de tartiflette voor 25 minuten in een oven van 200 °C. 

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker