De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

dorade met charmilla uit de oven

Snijd de dorades aan beide zijden om de 3 cm ongeveer 1 cm in. Pel en hak de knoflookteentjes. Snijd de schil van de halve ingelegde citroen in heel kleine blokjes.

30 MIN
Dorade met charmilla uit de oven

Een recept van

Mounir Toub

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding

Snijd de dorades aan beide zijden om de 3 cm ongeveer 1 cm in.

Pel en hak de knoflookteentjes. Snijd de schil van de halve ingelegde citroen in heel kleine blokjes.

Maak een marinade van de olijfolie, knoflook, ingelegde citroen, gerookt paprikapoeder, gemberpoeder, kurkuma en komijnpoeder en breng op smaak met zout en peper.

Wrijf de dorades royaal in met de helft van de marinade en laat 10 minuten marineren.

Schil en snijd de Roseval -en zoete aardappels in plakken van 1 cm. Schrap en snijd de wortels in schuine plakken van 1 centimeter. Snijd de minipaprika’s in de lengte door (met steel) en verwijder de zaadlijsten. Pel en snijd de rode ui in 8 stukken en haal de “rokken” uit elkaar. Snijd de tomaat in 6 of 8 dunne plakken.

Vermeng de resterende marinade met de gesneden aardappels, wortels, paprika’s en rode ui. Snijd de citroen in dunne plakken. Pluk en snijd de koriander en peterselie.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de gemarineerde groenten en aardappels in een ovenschaal en leg daar de plakken tomaat op.

Leg de gemarineerde dorades op de tomatenplakken en verdeel de plakken citroen en gesneden kruiden over de dorade. Giet alle resterende marinade (van de groenten en de dorades) over de dorades en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.

Bak het gerecht 45 minuten in de oven. Verwijder dan de aluminiumfolie en laat nog 10 minuten onafgedekt bakken.

Serveren

Serveer de schaal op tafel, zodat iedereen zelf op kan scheppen.

TIP

Marineer de dorades, groenten en aardappels een dag van te voren, dan kunnen de smaken goed intrekken.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker