De klassieke caféhap in eigen keuken: kipsaté met zelfgemaakte friet, pindasaus en een frisse salade met vinaigrette. Supersimpel en enorm lekker. 

Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

Saté

  • 400 gr kipfilet
  • 4 el ketjap manis
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • peper en zout

Satésaus

  • 200 ml water
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 8 el pindakaas
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl sambal
  • zout

Frieten

  • 1 kg aardappels
  • zonnebloemolie (om in te frituren)
  • zout

Salade

  • 1 tl Dijonmosterd
  • 2 el wittewijnazijn
  • 6 el zonnebloemolie
  • 1 kropsla
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de kip in 2 cm dikke repen en meng met de ketjap, komijn, koriander en een snuf zout en peper. Zet in de koeling en laat marineren terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt. Optioneel: marineer de kip tot 24 uur van tevoren.
  3. Maak de satésaus: Breng het water samen met de koriander en komijn in een pan aan de kook. Voeg lepel voor lepel de pindakaas toe en roer goed tot de saus dikker wordt en de gewenste consistentie heeft. Breng op smaak met ketjap, sambal en zout. Verleng eventueel nog met een klein beetje water.
  4. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 145°C. Snijd de aardappelen in frieten en dep ze droog met een theedoek om het overtollige zetmeel te verwijderen.
  5. Frituur de friet in 5 minuten gaar. Laat uitlekken en terugkoelen op keukenpapier. Om het terugkoelen te versnellen kun je de friet eventueel een paar minuten in de vriezer doen.
  6. Rijg de kip op de stokjes. Bak de saté in 10-15 minuten gaar in de oven.
  7. Verhit de olie voor de friet tot 190°C. Frituur de gekoelde friet in circa 3 minuten goudbruin in de voorverwarmde olie. Haal de friet uit de olie, laat uitlekken en breng op smaak met zout.
  8. Maak ondertussen de salade: Doe de mosterd en het azijn samen in een kom en doe het bij de sla samen met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Verdeel de saté over de borden en serveer met de pindasaus, mayonaise, friet en salade.

Geef je waardering

104
Saté met friet en salade
Saté met friet en salade