De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

auberginefrietjes met griekse salade

25 min kooktijd
Auberginefrietjes met Griekse salade

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Auberginefrietjes
Snijd de aubergines in frietvorm. Schep de bloem op een bordje. Kluts de eieren op een bordje. Meng de panko met de geraspte Parmezaanse kaas op een bordje. Wentel de auberginereepjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de panko. Verhit een ruime scheut olie in een brede pan (of gebruik een frituurpan) en frituur de auberginereepjes in circa 6 minuten goudbruin en gaar.

Rode basilicumpesto
Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin. Pel en halveer de knoflook. Pluk de basilicum. Pureer de pijnboompitten, knoflook, basilicum, Parmezaanse kaas en de olijfolie extra vierge in het bakje van de staafmixer tot een grove pesto. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Griekse salade
Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren circa 7 minuten. Giet af en laat schrikken onder koud water. Schil en snijd de komkommer in plakken. Pluk de beide basilicumsoorten en de frisée. Snijd de feta in plakken en daarna in driehoeken. Pel en halveer de eieren.

Serveren
Verdeel de komkommer, frisée en de feta over borden. Serveer een half ei per bord. Verdeel de olijven, basilicumblaadjes en rode basilicumpesto over de salade en steek de auberginefrietjes erin.

Zelf tomaten, pompoenen, courgettes of eigen kruiden kweken? Hoe pak je dat aan? Hoe krijg je de lekkerste tomaten? En niet te vergeten: wat voor gerechten kun je met zelf verbouwde groente maken? De tuinders van Volkstuindersvereniging Ons Genot en Roberta geven je tips & trucs om met groente aan de slag te gaan.

In elke aflevering staat een zelf geteelde groente centraal en volg je de tuinders in hun volkstuin. De harde kern komt wekelijks bijeen om het reilen en zeilen van de vereniging te bespreken. Inspiratie om die prachtige groente om te toveren in smakelijke gerechten krijg je van Roberta, die de studio in duikt om te koken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker